Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: htaccess nie działa pod home.pl
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
neosatan
Witam,

Mam ciekawy problem. Otóż jestem w czasie przenoszenia strony z hostingu ovh na hasting home.pl. Problem polega na tym, że plik htaccess, który działał na ovh po przeniesieniu na home.pl nie jest poprawnie przetwarzany. Pamiętam, że na tym hostingu mają takie różne swoje udziwnienia, lecz nie pamiętam czy coś było z plikiem htaccess. Plik htaccess jest umieszczony na root, tak sam jak reszta aplikacji. Sam nie pisałem pliku htaccess i jest konstrukcja budzi moje zastrzeżenia (zresztą jak reszta aplikacji, ale to już swoją drogą). W każdym razie plik htaccess działa pod ovh, lecz po przeniesieniu nie działa pod home.pl.

Pierwsze pytanie jest takie, jak można wyciągnąć logi rewrite z serwera, bo szczerze powiedziawszy, wiem jak to działa na testowej maszynie, ale jak na serwerze home to już nie wiem.
mortus
home.pl posiada własny, autorski serwer www, a nie korzysta z powszechnie dostępnego apacha, dlatego problemy są nieuniknione. Gdzieś na stronie mają chyba dokładny opis ustawień z pliku .htaccess. Jeśli nie, to trzeba pisać do supportu.
neosatan
Właśnie wiem. Mają jak dobrze pamiętam IdeaWebSerwer. Swoją drogą to się zastanawiam, dlaczego zdecydowali się na takie rozwiązanie, a nie korzystanie z Apache'a. Przynajmniej to, że windowsowy hosting jest na IIS.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.