Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne] Pobieranie wartości z klienta gry.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Dabekk75
Cześć!

Mam do was pytanie: jaki jest najprostszy sposób, aby klient pewnej gry MMO przesyłał do mojej strony kilka wybranych wartości?

Z góry dziękuję i pozdrawiam!
Niktoś
Użyj curla.
Dabekk75
zapomniałem dodać, że klient tej gry to klient stand-alone:)

pozdrawiam
Crozin
Cytat
zapomniałem dodać, że klient tej gry to klient stand-alone:)
A co to ma do rzeczy? Najłatwiej będzie Ci porozumiewać się przy użyciu protokołu HTTP, więc jeżeli masz klienta napisanego w C/C++ użyj np. cURL-a do obsługi/generowania żądań HTTP.
Dabekk75
Cytat(Crozin @ 25.03.2012, 20:38:07 ) *
A co to ma do rzeczy? Najłatwiej będzie Ci porozumiewać się przy użyciu protokołu HTTP, więc jeżeli masz klienta napisanego w C/C++ użyj np. cURL-a do obsługi/generowania żądań HTTP.

Nie jestem autorem klienta. Chcę pobierać pewne wartości z gry MMO, która działa tylko jako aplikacja desktopowa, ponieważ chciałbym otworzyć serwis ze statystykami graczy dotyczącymi tej gry.

Z góry dzięki!
Niktoś
To musisz raczej porozmawiać autorem klienta na ten temat.
Dabekk75
Cytat(Niktoś @ 25.03.2012, 20:51:48 ) *
To musisz raczej porozmawiać autorem klienta na ten temat.

autor klienta zaaprobował mój plan, aczkolwiek zaznaczył, iż nie mogę liczyć na żaden support z ich strony
Niktoś
Weź człowieku zapomnij o tym ,bo niektórzy za takie rzeczy płacą ,a oni na ciebie d..e wypieli.Jak niby chcesz odebrać jakieś dane bez dostępu do bazy danych,ani bez jakichkolwiek danych zbiorczych.
Dabekk75
Cytat(Niktoś @ 25.03.2012, 21:27:33 ) *
Weź człowieku zapomnij o tym ,bo niektórzy za takie rzeczy płacą ,a oni na ciebie d..e wypieli.Jak niby chcesz odebrać jakieś dane bez dostępu do bazy danych,ani bez jakichkolwiek danych zbiorczych.

Nie ma takiej możliwości za pomocą jakiegoś skryptu z poziomu przeglądarki bądź za pomocą aplikacji zewnętrznej?

Według mnie to dobra inwestycja, także tę część czy warto czy nie warto można pominąćsmile.gif. Pytanie tylko jak zrobić to najmniejszym kosztem.

Dzięki jeszcze raz i pozdrawiam.
Niktoś
A jak niby chcesz wyciągnąć dane -prosto z gry?
Dabekk75
Cytat(Niktoś @ 25.03.2012, 21:31:05 ) *
A jak niby chcesz wyciągnąć dane -prosto z gry?

Masz rację, znów podałem za mało informacji.

Chciałbym aby odbywało się to za pomocą jakiegoś webowego skryptu (jeżeli jest oczywiście taka możliwość) tj. gracz instaluje dodatek/skrypt/wtyczkę, i podczas rozgrywki wysyłane są z jego komputera do serwisu wybrane statystyki tzn. fragów, śmierci etc. (wiecie, te najczęściej dostępne pod TAB) BADŹ za pomocą zewnętrznej aplikacji

interesuje mnie właśnie które rozwiązanie będzie najbardziej sensowne

pozdrawiam
JustHuman4
Ale sobie koledzy "Pomógł" nazbierali...
untorched
DLL Injection + jakaś biblioteka do obsługi proto HTTP.
Dabekk75
Cytat(untorched @ 25.03.2012, 22:59:43 ) *
DLL Injection + jakaś biblioteka do obsługi proto HTTP.

czy DLL injection mozna wykorzystac tylko za pomoca desktopowej aplikacji, czy tez za pomoca jakiegos skryptu/modulu instalowanego z poziomu przegladarki?

oraz jak sie ochornic przed tym aby uzytkownicy nie wysylali mi spreparowanych wartosci?
Crozin
Cytat
oraz jak sie ochornic przed tym aby uzytkownicy nie wysylali mi spreparowanych wartosci?
Takie dane (statystyki, wykonane akcje) muszą być przesyłane z serwera gry, nie klienta.
Dabekk75
Cytat(Crozin @ 25.03.2012, 23:32:21 ) *
Takie dane (statystyki, wykonane akcje) muszą być przesyłane z serwera gry, nie klienta.

tylko, ze skrypt dziala na komputerze gracza, czy nie ma on mozliwosci emulowania mojego dll injection i podeslania mi spreparowanych wartosci?

czy uzycie kodowania przy przesylaniu tych wartosci rozwiazuje sprawe?

pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.