Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem Skrypt php
Forum PHP.pl > Forum > PHP
robert5555
Sam sobie poradziłem -.-
markonix
  1. include ("configphp");

Brakuje kropki przez rozszerzeniem..
Ile jest użytkowników o tym samym nicku, że wybierasz ich liczbę punktów (chyba?) pętlą?

Poza tym daruj sobie pisanie aplikacji transakcyjnych na takim poziomie wiedzy.
robert5555
Znaczy Posiadam juz całą strone ... działa wszystko tylko chodzi o doładowywanie punktów dotpay ;/ ten skrypt to chwila roboty
w php jestem cienki jak ... bardziej html css ;/
markonix
A to całą tą stronę pisałeś sam?
robert5555
Resztę strony tak sam. to prawie sam html. tylko brakuje mi tego skryptu do gry MMO
markonix
Doświadczenie z HTMLem nijak ma się do programowania w PHP.
Naucz się podstaw, popraw ten kod, daj go w znaczniki PHP a nie CODE, okomentuj go (wyobraź sobie, że nie każdy zna strukturę Twojej aplikacji) i wróć tu za tydzień.
robert5555
To jest prosty kod php Ktory sprawdza czy kod jest dobry jesli tak dodaje waerosć ustaloną w card to juz sam zrobie ja chce zebyscie mi pommogli zrobic zeby to było bez sesji zalogowanego i Na dany login przydzielało te punkty
Substr
Skoro twierdzisz ze prosty skrypt, to nie widze problemu ;D
markonix
Cytat(robert5555 @ 10.04.2012, 19:43:17 ) *
To jest prosty kod php Ktory sprawdza czy kod jest dobry jesli tak dodaje waerosć ustaloną w card to juz sam zrobie ja chce zebyscie mi pommogli zrobic zeby to było bez sesji zalogowanego i Na dany login przydzielało te punkty

Czy możesz przestać seplenić?
Jeżeli masz jakieś problemy z pisaniem to sobie włącz sprawdzanie pisowni.

Zmień tablice SESSION na POST ale mimo wszystko ten kod mówiłem żebyś przepisał.
Z innych błędów to robisz na początku zapytanie, a kilka linijek później wybierasz bazę..
sebastian.rozmus
  1. mysql_select_db("account");
  2. $exec="update account set coins=".$_SESSION["user_coins_new"]." where login='".$_SESSION["user_nickname"]."' and id='".$_SESSION["user_id"]."'";

1. mysql_select_db("player");
  2. $exec="select id,no,pwd,cash,`lock` from card where no='$no' and pwd='$pwd'";

Każdą tabele masz w innej bazie? Jeśli nie to radzę zacząć od podstaw MySQL. Podejście typu: "wiedza jest niepotrzebna, wystarczą mi poradniki i internet" na początku programowania jest stratą czasu. Aby umieć korzystać z dokumentacji trzeba najpierw wiedzieć jak to działa smile.gif Przeczytaj pare kursów/ksiażek OD DESKI DO DESKI, potem przeanalizuj kody innych. Musisz zacząć od podstaw, bez nich nie ma po co iść dalej...
markonix
Cytat(robert5555 @ 10.04.2012, 17:58:17 ) *
Sam sobie poradziłem -.-

I po jaką cholerę kasujesz swoje posty?
Co za NEO....
robert5555
Ostatnio Problem do was piszę i dam wam spokój
chcę zeby pokazaywało mi wartosc tej kolumny

Wszystko na scene oto mojskrypt proszę o poprawienie

1. $cmdStats = "SELECT SUM( account ) AS ges_spielzeit, COUNT( * ) AS ges_chars, account
  2. FROM account
  3. INNER JOIN coins ON coins= coins
  4. WHERE coins = '".$_SESSION['user_id']."'
  5. LIMIT 1";

Scen tabeli
http://iv.pl/images/20334330193374555249.jpg

nie cche robic nowego tematu prosze o ostanią pomoc wink.gif
markonix
mysql_fetch_row bądź analogiczna funkcja.

Wstydzisz się nazw tabel że to zamazujesz?
robert5555
Nie wstydze dobra poradziłem se zmykam wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.