Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: rezerwacja online problem z dodawaniem nowych rekordow do bazy
Forum PHP.pl > Forum > PHP
plcm
Przykald : mam 3 tabele lekarz, user, wizyta, w tabeli mam narazie 2 lekarzy cala zawartosc tabeli lekarz wyswietlam na stronie kolo kazdego lekarza jest przycisk w formie linku "16:00" po nacisnieciu linku chcialbym aby do tabeli wizyta zostaly zapisane dane id lekarza, id usera ktory nacisnal i ta godzina podana w linku w jaki sposob zapisac id usera i godzine to wiem pytanie jest jak zrobic aby funkcja wiedziala
ze ma zapisac id lekarza obok ktorego zostal nacisniety przycisk po za tym istnieje jeszcze mozliwosc dodania lekarza przez uzytkownika wtedy trafia on do tej samej bazy lekarz i wyswietla sie na stronie wraz z innymi lekarzami automatycznie kolo nowego lekarza rowniez pojawia sie ten przycisk "16:00" i pytanie 2 czy jest jakis cwany sposob zeby ta funkcja byla na tyle uniwersalna ze w wypadku nowego lekarza bedzie wiedziala ze po nacisnieciu przycisku 16:00 to wlasnie jego id ma wstawic do bazy? Wybaczcie ze takie zawile pytanie ale funkcja chyba tez nie vedzie najprostsza . smile.gif
Tibod
Trochę kropek, przecinków by nie zaszkodziło.

A odnośnie pytania:
Do listy przekazywanych parametrów ze strony doklej id lekarza.

Jeżeli link do np. 16:00 jest w formie

http://example.com/wizyta_umow.php?godzina=16

przerób to na

http://example.com/wizyta_umow.php?godzina...amp;lekarz_id=1

PS. A ogólnie jak byś dał trochę kodu to było by łatwiej pomóc
plcm
Tak tylko chodzi mi o to w jaki sposob powiniem to skonstruowac aby ta wartosc id lekarza sama sie przypisywala do tego linku bo jak zostanie dodany do bazy przez uzytkownika nowy lekarz a ja do linku nie dopisze id tego nowego lekarza to funkcja nie zadziala
celbarowicz
Można zrobić listę SELECT lekarzy znajdujących się w bazie (podobną listę użytkowników- ewentualnie u zalogowany)
Po wybraniu lekarza pokazuje się tabelka. Wybieramy 'użytkownika' , po wybraniu wolnego terminu zatwierdzamy dane, strona odbierająca
ma już wszystko co jest wymagane.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.