Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML]Start z webmasteringiem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
owca_82
Witam.
Zaczynam bawić się html'em. Umiem jak do tej pory podstawy xhtml'a. css'a tak że narazie niewiele ale chcę więcej i raczej w stronę beckendu --> php może rugby zobaczymy.
Mam jednak wątpliwości o możliwość jakiegokolwiek przyszłego zatrudnienia dlatego że 30 cha na karku a ja dopiero zaczynam się tym zajmować. Chciałbym iść w tym kierunku bo mnie to poprostu interesuję, ale czy ktoś będzie chciał zatrudnić takiego starucha snitch.gif Dodam tylko że kiedyś w przeszłości zajmowałem się trochę programowaniem w Visual Basicu ale potem to rzuciłem.
Jak wy to oceniacie, czy zatrudnilibyście taką osobę czy lepiej dać sobie z tym spokój ?
lobopol
No cóż to zależy, jeżeli byś przyszedł do jakiejś firmy z aktualną wiedzą to na zatrudnienie nie miałbyś raczej co liczyć bo nie jest opłacalne szkolenie kogoś takiego. Oczywiście jeżeli już być się nauczył to twoje szanse oczywiście rosną. Tylko się teraz musisz zastanowić czy jesteś w stanie poświęcić swój czas na naukę (to już od ciebie zależy ile ci to zajmie), bo konkurencja na rynku jest duża, a młodsze osoby mają znacznie większe wzięcie i będą chętne pracować za niższe stawki.
fate
szczerze - potraktuj to jak hobby i tak nie nadązysz, mam 23 i webmastering traktuje jako hobby choc za malolata co nieco sie komponowało headsetsmiley.png
Benassi
wszystko zależy od Twojego samozaparcia,

jeśli jesteś wytrwały i Twoim celem jest praca w tej branży to ja przeszkód nie widzę...
wszystkiego się można nauczyć, kwestia tylko ile czasu możesz na to poświęcić i jak bardzo jesteś zdeterminowany

osobiście proponowałbym rozpocząć od małych i groszowych zleceń jako freelancer, żeby nabierać doświadczenia,
jak już będziesz miał doświadczenie i będziesz chciał pracować na etacie to kwestia wieku jest naprawdę bardzo mało istotna,
w 90% liczą się umiejętności
bpskiba
Też zaczynałem w podobnym wieku, a obecnie żyję z programowania (bardzo specyfcznego). Informatyka ma to do siebie, że liczy się wiedza, a nie wykształcenie. Niemniej brak znajomości algorytmiki lub algebry relacji zawsze wychodzi

Gdy będziesz szukał zleceń lub pracy będziesz pytany o portfolio, a nie wiek. Złapanie zleceń online też jest możliwe - i nikt Ci w papiery zaglądał nie będzie. Musisz być po prostu dobry.
Weź jednak pod uwagę, że strony internetowe piszą już dzieci w podstawówce.... Do tego PHP i HTML nie są szczególnie trudne więc konkurencja ogromna.

Lepiej bierz się za javę. Na rynku brakuje programistów aplikacji na smartfony, do tego applety, javascript, ajax...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.