Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Format zapisu sesji
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
johny_s
Witam,

mam pewna aplikacje wrzucona na 3 web serwery + load balancer
sesje usera zapisuje w memcache tylko ze 2 serwery sesje zapisuja sesje jako jakis ciag binarny czy cos w tym stylu (cos jak by zakodowany string), a jeden jako normalnie zserializowane dane. Ktos ma jakis pomysl gdzie to jest ustawiane?
serwery debianowe, apache + php, wersje php i apache te same ;/
Niktoś
Cytat
jeden jako normalnie zserializowane dane

Zserializowane dane także mają postać binarną.Z tego co czytałem (nie miałem do czynienia z sieciami rozproszonymi) to wszystkie sesje powinny być serializowane.
johny_s
tylko ze na jednym serwerze sesja wyglada tak:

"Zend_Auth|a:1:s:7:"storage";O:8:"stdClass":11:s:7:"id_user";s:6:"183722";s:4:"name";s:6:"xxxxxx";s:5:"email";s:19:"xxxxxxxxx@gmail.com";s:8:"realname";N;s:8:"homepage";N;s:6:"avatar";s:18:"/imgavatar_sm.png";s:8:"location";N;s:7:"aboutme";N;s:13:"date_register";s:19:"2012-04-06 15:47:03";s:7:"isadmin";N;s:6:"status";s:1:"1";}}

a na drugim:

"0s3NIITqEkOi8AiUE1OBVeXRg2oezyRrvW5KUDuAs_noMWtgEEBzOrjFK7obrXPhFR173eVziAu
1Sh57D84-RNSInty6nyAZXxjffHMsrtW8vPPOctQ9MhJ49Vdv17dQ9nCy22ZlCBrmrhY
Qn6hGVXv5gYL_zsjQYgkg71IS9cMd300JT6DS2Z"

no i z oczywistych wzgledow przy przelaczaniu miedzy serwerami sesja sie gubi bo sie doczytac nie moze
Niktoś
No to na drugim serwerze sesje nie są deserializowane.Może brak klasy która by to robiła.
johny_s
a moze jakis pomysl co to za klasa, modul czy cokolwiek? aplikacja jedna sciagana z svn'a
Niktoś
Może to>Nie chcę źle podpowiedzieć:
http://www.php.net/~helly/php/ext/spl/inte...rializable.html
johny_s
oki znalazlem, okazalo sie ze ktos z konfiga wywalil biblioteke suhosin :/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.