Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: SQL Server
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
Barcelona
Witam, mam taki problem. Posiadam w domu drugi komputer stacjonarny, z którego w ogóle nie korzystam. Do celów służbowych muszę popracować nad serwerem SQL i mam taki plan żeby na tym komputerze taki serwer postawić.
Prosiłbym o pomoc, w utworzeniu takiego serwera, tak abym mógł łączyć się z nim przez MS Access 2003 na laptopie.
W domu działa sieć WiFi, więc z siecią nie będzie problemu.
A więc proszę o informację jaki system muszę mieć na komputerze stacjonarnym (serwerze)?
Która wersja MS SQL jest darmowa?
Prosiłbym o szczegółowe informacje na ten temat.
Pozdrawiam.
mortus
System z rodziny Microsoft Windows, czyli XP, Vista, 7, 8 lub któraś wersja Server-owa, to akurat ma średnie znaczenie, choć pod serwery przewidziana jest wersja Server, najnowsza to zdaję się 2008. Darmowe są tylko wersje Express oprogramowania Microsoft, zatem jeśli chodzi o system baz danych to będzie to MS SQL Express.

Najbardziej istotną kwestią będzie konfiguracja routera, systemu operacyjnego i systemu baz danych, ale to już po "postawieniu" serwera.
Barcelona
Hmm, tylko u mnie jest ten problem ze na komputerze-serwerze mam zaistalowana winde 8 w wersji dev (byla udostepniana przez MS). Musialbym zaistalowac xp, tylko mam problem, poniewaz posiadam klucz, naklejke, ale nie posiadam plyty.
Nie wiesz gdzie moge taka plyte dostac?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.