Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP] Dynamiczne generowanie zapytania mysql
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ghastblood
witam,

mam taki problem że chce zrobić generator z wynikami z kilku konkurencji

np:

konkurencja 1
konkurencja 2

zastosowałem polecenie switch gdzie index to lista konkurencji po kliknięciu na hiperłacze konkurencja 1 wyświetla mi listę wyników z tej konkurencji

szablon :
konkurencja 1
l.p nazwisko imie wynik

na sztywno zapytanie wyglada tak:

1. $wynik = mysql_query("SELECT z.imie_zawodnika, z.nazwisko_zawodnika, k.wynik FROM zawodnik AS z JOIN konkurencja1 AS k ON k.id_za = z.id_zawodnika ORDER BY wynik DESC")

jak zrobić żebym na jednym szablonie mógł wyświetlać różne dane z różnych tabeli czyli jak zastąpić JOIN konkurencja1 na JOIN zmienna i jak przekazać tą zmienna.
k_@_m_i_l
Dodać w linku &konkurencja_id=XX i w zapytaniu:
  1.  
  2.  
  3. $wynik = mysql_query('SELECT z.imie_zawodnika, z.nazwisko_zawodnika, k.wynik FROM zawodnik AS z JOIN konkurencja'.(int)$_GET['konkurencja_id'].' AS k ON k.id_za = z.id_zawodnika ORDER BY wynik DESC');
  4.  
ghastblood
tak faktycznie zwraca mi to wynik do tabeli konkurencja 1 a jak by ta tabela nazywała się inaczej nazwa1 druga konkurencja np. konkureancja 2 a trzacia tabela3 ?

dodam że mam strukute bazy taką:

1. zawdonik <- zawiera liste zawodników
2. konkurencje <- zawiera nazwy konkurencji
3. wyniki <- zawiera wyniki ze wszystkich konkurencji
-------wyniki_id
-------zawodnik_id
-------konkurencja_id
-------wynik
IProSoft
@k_@_m_i_l podał Ci drogę, każdy parametr możesz podawać/odczytywać poprzez $_GET
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.