Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inny][Kohana][CI]Framerorki: CodeIgniter vs kohana
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
Robert007
Witam, znam dość dobrze FW CI ale słyszałem że kohana jest to kontynuacja CI, ale czy to prawda? Patrzałem na strukture tych frameworków i kod się dość różni i sposób jego pisania. Aczkolwiek jestem dość przywiązany do CI.
Zastanawia mnie czy warto przejść na kohane i czy lepiej by się na nim pracowało?

Co prawda z początku jak porównywałem to mi się nie spodobał i kosz (to tak na pierwszy rzut oka).
Jeżeli polecacie nauczyć się innego FW, to jakiego/jakie?

Proszę nie podawać mi linków, tylko opisać mi własnymi opiniami, jak oceniacie frameworka naktórym pracujecie. Pytam całkiem poważnie.

Pozdrawiam,
Robert.
pedro84
Cytat(Robert007 @ 27.05.2012, 20:41:19 ) *
Witam, znam dość dobrze FW CI ale słyszałem że kohana jest to kontynuacja CI, ale czy to prawda? Patrzałem na strukture tych frameworków i kod się dość różni i sposób jego pisania. Aczkolwiek jestem dość przywiązany do CI.

1. Forkiem, a nie kontynuacją.
2. Patrzyłem, nie patrzałem.

Zastanawia mnie czy warto przejść na kohane i czy lepiej by się na nim pracowało?

Ściągnij, wrzuć na serwer, rozpakuj i zobacz. Otwórz sobie dokumentację, poczytaj ją.

Co prawda z początku jak porównywałem to mi się nie spodobał i kosz (to tak na pierwszy rzut oka).

No to sobie sam odpowiedziałeś na powyższe pytanie - aczkolwiek polecam dłuższe posiedzenie.

Jeżeli polecacie nauczyć się innego FW, to jakiego/jakie?

Vide przyklejony temat.
Robert007
Co sądzicie może o FW yii ?
pedro84
Cytat(Robert007 @ 29.05.2012, 17:55:00 ) *
Co sądzicie może o FW yii ?

Nie jest zły. Szybki dosyć.
phpion
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=184990
Ten wątek zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.