w ustawieniach pawilonu mam ilosc stanowisk w pawilonie
napisałem taki kodzik
<?php include "core.php"; $sql_wynik1 = mysql_query("SELECT godzina FROM zawodnik LEFT JOIN konkurencje_zawodnikow ON id_zawodnika = id LEFT JOIN konkurencje ON id_konkurencji = id_konk") or die(mysql_error()); $tab[] = $sql_r1; } $stanowiska = $sql_r['ilosc_stanowisk']; for($t=10; $t<=18; $t++){ $godzina[] = $t; } for($s=1; $s<=$stanowiska; $s++){ } for($g = 10; $g<=18; $g++){ $g = $g.'.00'; if($g == $godzina[$x]){ $sql_wynik = mysql_query("SELECT * FROM zawodnik LEFT JOIN konkurencje_zawodnikow ON id_zawodnika = id LEFT JOIN konkurencje ON id_konkurencji = id_konk WHERE godzina = ".($g)." && pawilon = '25m'") or die(mysql_error()); } } } }
generuje tabele dobrze ale zawodników wpisuje mi jak leci w konkretną godzinę a chciał bym osiągnąć efekt taki jak na obrazku czyli oprócz godziny dla zawodnika żeby był wpisany na odpowiednim stanowisku.

By ameth69 at 2012-06-08
Naprawdę nikt nie może mi pomóc ?
jestem bliżej niż dalej
<?php include "core.php"; $stanowiska = $sql_r['ilosc_stanowisk']; for($s=1; $s<=7; $s++){ $stanowisko[] = $s; } for($g = 10; $g<=16; $g++){ $g = $g.'.00'; $s = 1; $sql_wynik1 = mysql_query("SELECT * FROM zawodnik LEFT JOIN konkurencje_zawodnikow ON id_zawodnika = id LEFT JOIN konkurencje ON id_konkurencji = id_konk WHERE pawilon = '25m' && godzina ='$g' && stanowisko = '$s'") or die(mysql_error()); if($g == $sql_r1['godzina'] && $s == $sql_r1['stanowisko']){ } else{ } } $s++; } } ?>
generuje mi to tabele wpisuje nazwiska ale if w pętli zawsze zwraca pierwszą wartość i nie tworzy mi pustych komórek przez co nazwisko zawodnika nie znajduje się na odpowiednim stanowisku.
może teraz ktoś mi pomoże siedzę nad tym cały dzień.