Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony] sfContext::switchTo('frontend') i błąd 500
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
qbas-s
Witam,
po deklaracji sfContext::switchTo('frontend'); w warstwie widoku wyrzuca mi błąd 500.
W czym może być problem?
phpion
Zły dział. Przenoszę do "Frameworki". Dodatkowo zmieniam temat wątku na lepiej opisujący problem. Na przyszłość proszę trafniej tytułować wątki.
destroyerr
Po deklaracji czy po wykonaniu? W środowisku produkcyjnym czy deweloperskim?
qbas-s
w środowisku produkcyjnym.
po wywołaniu sfContext::switchTo('frontend'); .
Dodaję na początku pliku tą jedną linię i potem po wykonaniu pliku wyrzuca błąd 500
destroyerr
No dobrze, w takim układzie: czy w środowisku deweloperskim też masz ten błąd?
qbas-s
w developerskim działa bez zarzutu. Co mam w takim wypadku zrobić?
Czy to może być wina cache? Jeśli tak to proszę o instrukcję jak go wyczyścić gdyż w symfony pracuję dosłownie od wczoraj
phpion
Cytat(qbas-s @ 21.06.2012, 22:10:12 ) *
Czy to może być wina cache? Jeśli tak to proszę o instrukcję jak go wyczyścić gdyż w symfony pracuję dosłownie od wczoraj

No nie przesadzaj. Masz dokumentację to się z nią zapoznaj. Możesz również cache wyczyścić ręcznie, zbyt wielkiej filozofii przy tym nie ma.
qbas-s
wiem, że jest folder cache. Mogę tak zwyczajnie zaznaczyć w nim wszystkie pliki i usunąć bez żadnych konsekwencji?
jaro87
tak możesz:)
qbas-s
po wyłączeniu i wyczyszczenie cache znika błąd 500. Czyli jaki wniosek? źle ustawione prawa dostępu do folderów cache?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.