Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: skrypt ankieta w PHP
Forum PHP.pl > Forum > PHP
sakerski
Witam wszystkich, mam do zrobienia ankiete anonimowa do oceny kierownikow
Ankieta ma byc dostepna pod adresem ankietadowypelnienia.php. Adres ten jes przesylany przez prezesa na adres email kazdego pracownika.
Wyniki wypelnionej ankiety maja byc przesylane do prezesa na a e-mail przez skrypt za pomocą formularza poprzes protokul smtp na serwerze na ktorym jest skryptdo kierownika.
Jesli pracownik nie wypelni ankiety w ciagu 10 dni, ma przyjsc przypomnienie pracownikowi na email.
Ankeita ma byc anonimowa. Pracownik Wypełniający ankiete wpisuje tylko ktorego kierownika ocenia (bez email, bez loginu)

w jaki sposób rozpoznać, że pracownik nie wypełnił ankiety??

Proszę nie mam pomysłu. myślałem o idendyfikacji adresu e-mail.
Pracownicy jednak nie chcą podawać swojego e-maila bo w adresie jest imie i nazwisko.
Pewnie skorzystać z sesji??
Proszę o pomoc
SmokAnalog
Jeśli ankieta jest anonimowa, to skąd wiesz czy pracownik X wysłał ankietę? smile.gif
sakerski
no wlasnie tu jest problem ale nie umiem tego wytlumaczyc osobie ktora mnie o to poprosila.
juz kompinowalem na jakim kodem ale to chyba jak jest anonimowa to nie ma mozliwosci poinformowania takiej osoby bo nie wiemy kto juz wypelnil kto nie.

moze ktos ma jakies rozwiazanie?

czy po prostu sie nie da ?
markonix
To trzeba podjąć decyzję - czy ma być anonimowa w 100% czy anonimowa w sensie teoretycznym (zapewnienie, prawo itp).

Jeżeli każdy pracownik ma osobny komputer to ciasteczko to jedno z rozwiązań.
sobol6803
Ja bym to zrobił tak:

formularz.php
Cała ankieta i pole email na końcu (z dopiskiem, że nie będzie dołączony do ankiety). Po wysłaniu dane z samej ankiety są przesyłane na email prezesa, a mail jest zapisywany do pliku/bazy z listą emaili, które wypełniły ankietę. Trzeba tylko dopisać sprawdzanie formularza, czy jest ankieta wypełniona i email poprawny wpisany.
d3ut3r
Być może chodzi o anonimowość wyników ? jeżeli tak, to zrób sobie tablicę z nr PESEL pracowników, niech każdy przed wysłaniem ankiety wpisuje swój PESEL, ty po wysłaniu odznaczasz pesel (ale nie wiążesz go z konkretnymi odpowiedziami) i już wiesz kto wypełnił kto jeszcze nie. Ważne żeby nikt nie miał dostępu do tego przed zakończeniem ankiety, bo jeżeli kierownik zobaczy że tylko 1 osoba wypełniła i zobaczy wyniki z tego jednego wypełnienia to o kant roztrzaskać taką anonimowość biggrin.gif
sakerski
Dziękuje Wam o odpowiedź chyba skorzystam z ciasteczek.

zaraz się biorę.

jeszcze raz dziękuję
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.