Mavestinus
6.04.2003, 14:18:28
Jestem początkującym webmasterem. Ledwo co poznaję php (jedynym skryptem który na razie napisałem jest licznik tekstowy

). I mam wielki problem z phpBB gdyż nie znam mySQL'a. Chodzi o to że podczas instalacji (mam konto na www.lycos.co.uk) muszę wpisać nazwę, użytkownika oraz hasło do bazy danych - a ja nie wiem co tam wpisać ... Proszę pomóżcie !!!
itsme
6.04.2003, 15:07:44
na te pytanie moze jedynie odpowiedziec administrator serwera na ktorym masz konto
zalew
6.04.2003, 15:12:14
na lycos wchodzisz do parametrow swojego konta i tam masz podane...
mumiak
9.04.2003, 08:47:18
Ja mam tez takie pytanie dla poczatkujacych!
Otoz jak probuje zainstalowac to w admin configuration wpisuje admina jako siebie i moje haslo na serwer i mi wyskakuje blad The passwords you entered did not match. Co ja mam tam wpisac?
Nie mam konta na lycos, na serwerze php jest czy to mozliwe ze nie ma MySQL? To serw mojego admina i nie wiem co on tam dokladnie ma zainstalowane.
pozdr
Napisz do admina i niech ci odpowie co jest o gdzie, jaki adres serwera z bazą.
woocash
9.04.2003, 15:01:40
Generalnie konta na lycosie mają użytkowniuka root i hasło puste (tzn nic w tym nie wpisujesz) Jak nie dziua to sprubuj jako user wpisać swój login...
scanner
9.04.2003, 15:54:46
[php:1:3a02323a52]<?php
# FileName="Connection to MySQL @ Lycos"
# Type="MYSQL"
$lycos_login = ""// Wpisz swoj login na Lycos'ie
$hostname_mysql = "localhost";
$database_mysql = $lycos_login."_uk_db";
$username_mysql = $lycos_login;
$password_mysql = ""; // pozostaw puste
$mysql = mysql_pconnect($hostname_mysql, $username_mysql, $password_mysql) or die(mysql_error());
?>[/php:1:3a02323a52]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.