Cytat(r3pilc3 @ 4.08.2012, 11:18:33 )

Ja chyba nie rozumiem jak nie możesz XAMPP odpalić?
Apache nie chce się uruchomić? A co z MySQL, uruchamia się?
Xampp uruchamia mi się, ale nie można włączyć Apache. MySQL jest już włączone.

Tez w tym rzecz, ze napisałeś, że SKYPE wyłączyłeś to znaczy, że masz na swoim pc skype tak wnioskuję- czyli najlepiej jak se darujesz port 80 i zrobisz według mojej instrukcji np na porcie 8080 albo w tym pliku zmień na np 8081 i sprawdź czy zadziała.. Ale ciekawe czemu nie chce Ci się tak w ogóle Apache uruchomić ;/ To znaczy, ze raczej na pewno coś go blokuje. Zapewne skype. Trudno mi to wytłumaczyć. Nic się nie stanie jak sprawdzisz - > Zapisz se kontakty skype i odinstaluj skype. zresetuj pc i odpal xampp lub na nowo zainstaluj xampp i możne purdzkie (ale na porcie 8080) a potem spype zainstaluj i będzie na 80/
Xamppa zainstalowałem zaraz po formacie. Doinstalowałem wcześniej Service Pack 1 i 3. Też nie można było włączyć Apache. Czyli ani skype ani antywirów nie było jeszcze zainstalowanych. Sprawdzałem plikiem xampp-portchck wszyskie używane porty. Jedyny zajęty to ten przez MySQL, reszta wolna.

ps. Co możesz mieć na porcie 80 jak chcesz sprawdzić:
menu start -> uruchom -> cmd -> netstat -ano sprawdzasz czy coś nie pracuje na porcie 80, jeżeli tak notujesz sobie PID danego procesu, Ctrl+Alt+Del -> Procesy -> Widok -> Wybierz kolumny -> zaznaczasz PID, zatwierdzasz i sprawdzasz co za proces działa na danym porcie
Jak nie będziesz mógł uruchomić tego polecenia, to uruchom cmd w sposób: prawy przycisk myszki i uruchom jako administrator i wtedy będziesz mógł.
Tak też uczyniłem, ale nie poskutkowało.
Dla potwierdzenia screen:
http://tinypic.pl/i9sq62qtqx23