Chciałem stworzyć prosty test na tak lub nie i mam problem ze sprawdzeniem czy odpowiedzi zostały zaznaczone
<form method="post" action="index.php?url=2" name="zestaw"> <div> Pytanie numer jeden<br /> <input type="radio" name="pytanie1" value="t">Tak <input type="radio" name="pytanie1" value="n">Nie </div> <div> Pytanie numer dwa<br /> <input type="radio" name="pytanie2" value="t">Tak <input type="radio" name="pytanie2" value="n">Nie </div> <div> Pytanie numer trzy<br /> <input type="radio" name="pytanie3" value="t">Tak <input type="radio" name="pytanie3" value="n">Nie </div> <input type="submit" name="dalej" value="Dalej"> </form>
Chciałbym zrobić tak, że przy naciśnięciu Dalej wyświetliło się "odpowiedz na pytanie nr1, 2 lub 3" jak ktoś nie zaznaczy jednej z tych odpowiedzi lub gdy ktoś zaznaczy wszystkie odpowiedzi to żeby przeszło dalej tak jak w "form" do index.php?url=2
Problem polega na tym, że jak szukałem rozwiązania to wszędzie było to w języku którego jeszcze nawet nie ruszyłem czyli javascripct \
pomocy! ;p