Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] skrypt nie działa na serwerze
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
7furik7
mam problem... skrypt działa mi na localhoscie - a na serwerze friko nie. Serwer obsługuje php. nie mam za wiele wiedzy, ale mam nadzieje ze serwer jest lipny wink.gif
moge wrzucić kod skryptu jesli to konieczne ale tam raczej błedu nie ma - tak jak mówie na lokalnym działa.
jest to skrypt .php który generuje kod js i odniesienie do niego wygląda tak:

<script src="js/abc.php" type="text/javascript"></script>
untorched
No to sprawdź co wyświetla plik js/abc.php, może jakiś błąd etc.
7furik7
  1. <?php
  2. require_once('../phpscript/db.php');
  3. if(!($_POST)){
  4. $result = $base->query('SELECT * FROM text');
  5. $row=mysql_fetch_assoc($result);
  6. $zmienna1=$row['kolumna1'];
  7. $zmienna2=$row['kolumna2'];
  8. }else{
  9. $zmienna1=$_POST['name1'];
  10. $zmienna2=$_POST['name2'];
  11. }
  12. echo "var zmienna1='$zmienna1';";
  13. echo "var zmienna2='$zmienna2';";
  14. var text= {
  15. tablica: {
  16. 'zmienna1' : zmienna1,
  17. 'zmienna2' : zmienna2,
  18. }
  19. }";
  20.  
  21. ?>

jak uzywam firebuga to widac że w skrypt wrzucane są automatycznie jakieś smiecie - w sensie reklamy...
a chodzi mi o to zeby w daleszej czesci aplikacji miec dane w text.tablica[zmiennaX]. abc.php działa wiec dobrze wpisuje tekst js poprawnie bo tak jak mówie... na localu dziala.

pytam bardziej czy ktoś sie nie spotkał z takim przypadkiem? bo kody są raczej poprawne.
binprogrammer
Spróbuj na innym hostingu, ewentualnie kup jakiś płatny za 3 zł na webd na miesiąc i zobacz czy działa.
untorched
Pozostaje Ci zmiana hostingu, gdyż z twojego opisu wynika, iż hosting którego używasz dodaje reklamy do wszystkich plików *.php, więc twój skrypt tam nie zadziała.
7furik7
ok wink.gif na hostigi WEBD Mini działa - wiec mieliście rację, problemem był darmowy hosting który dorzzucał reklamy do plików *.php co w przypadku dodawania skryptów blokowało ich dzialanie.

dziekuje bardzo.
pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.