Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Egzekucja pliku PHP w innym pliku
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
martinii007
Witam,

Tworzę prosty system CMS i posiadam gotową galerię w folderze galeria/index.php.
Natomiast mój system znajduje się w folderze Admin. Po prostu potrzebuję "odpalić" powyższy plik w swoim pliku php z CMSem.
W jaki sposób to zrobić ? Nie mogę includować i wywołać później funkcji ponieważ w galerii jest masa innych odnośników itd.
Próbowałem przy pomocy fopen itp. ale te polecenia otwierają pliki, a nie kompilują ich.
Zaznaczam, że googlowałem i nie znalazłem odpowiedzi ! Funkcja exec również mi nie działa, chyba, że źle ją użwałem smile.gif
rivos
Podziel pliki na funkcje, wtedy na pewno będzie lepiej
martinii007
Ta galeria CMSowa jest tak rozbudowana że nie dam rady w niej nic zrobić, poprostu muszę tylko odpalić plik index.php w swoim CMSie i tyle...
viking
Bo widzisz. Gdybyś zastosował porządny framework, podzielił całość na sensowne moduły i skorzystał z obiektów problem by nie istniał. Jeśli to do nauki, warto rozważyć przepisanie smile.gif
martinii007
Rozumiem, ale jest możliwość skomilowania pliku PHP w innym pliku PHP ?
Gdybym miał ogarniać tą gotową CMSową galerię to zabrakłoby mi życia tongue.gif
Mogę dać odnośnik do niej, ale wolałbym mieć wszystko na jednej stronie.
darko
Dodaj ścieżki do skryptów, z których korzysta galeria do zmiennej konfiguracyjnej include_path w skrypcie galerii za pomocą ini_set i po kłopocie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.