Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MySQL]Aktualizacja lokalizacji na mapie Google
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
roghatt
Witam
Mam w bazie ok 200 klientów z wpisanym dokładnie adresem: kodem pocztowym z miastem i ulica z numerem domu.
Obecnie dodana została mapa Google i dla nowo dodanych klientów można zaznaczyć lokalizacje.
Ale chciałem jakoś z automatu zaktualizować położenie na mapie dla starych klientów. Czy można wczytać na mapie Google lokalizacje klienta wyciągając najpierw jego adres z bazy danych? Mapka z możliwością ustalenia pozycji na mapie się pojawia przy edycji klienta gdzie są wypisane też jego dane z bazy. W bazie po edycji zapisują się już współrzędne z lokalizacją na mapie.

Czy możliwe jest też dodanie wyszukiwarki nad mapą Google, która by bez przeładowania strony pokazała lokalizacje na mapie według danych wpisanych w wyszukiwarkę.
Chodzi mi o to jak dodaję klienta, wpisuję jego dane z adresem i obok mam mapkę aby zaznaczyć lokalizację. Aby można było w prosty sposób znaleźć na mapie jego adres.
Greg0
Odnośnie aktualizacji to API to umożliwia:
https://developers.google.com/maps/faq#geocoder_exists
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.