Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak "wyłuskać" Tekst.
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX > XML
brajan
Witam!
Potrzebuje drobnej pomocy przy takim fragmencie kodu.

Mam taki fragment pliku XML i potrzebuje "wyłuskać z niego wszytkie informacje. O ile nie mam najmniejszych problemów z uzyskaniem danych które zwierają się pomiędzy <DESCRIPTION></DESCRIPTION> to zielonego pojęcia nie mam jak wyświetlić dane z tagu <PRODUCT>.
Chodzi mi o wyświetlenie, a następnie przeniseienie do mySQL'a danych z:
-code
-type
-stock_level
-total_stock_level
-stock_account
-factory_list_price

1. <STOCKLEVEL organization="Firma X" location="Kraj X" date="Data X" time="Czas X" version="Wersja X">
  2. <ITEMLIST>
  3. ......
  4. ......
  5. ......
  6. <PRODUCT code="Nazwa Produktu" type="Typ" stock_level="Poziom X" total_stock_level="Poziom Y" stock_account="Kod 2" factory_list_price="Cena">
  7. <DESCRIPTION>Opis produktu</DESCRIPTION>
  8. </PRODUCT>
  9. ......
  10. ......
  11. ......
  12. </ITEMLIST>
  13. </STOCKLEVEL>

To jest tylko jeden przykladowy wpis, a jest ich znacznie wiecej.
Nie mam mozliwości zmiany strultury tego pliku więc muszę działać tylko na tym co widać wyżej.
Będę bardzo wdzięczny za wszelkie wskazówki.
Sh4dow
Jesli masz mozliwosc kozystania z simpleXML to polecam, w bardzo prosty sposob wyciaga wartosci, poprzez var_dump mozesz sprawdzij jakie indexy tablicy beda ci potrzebne i mozesz wyciagnac. W manualu w komentarzasz poszukaja jakiegos paraseraXML, widzialem ze ktos dal taki przyklad. Nie wykozystuje wogole modulow xml. Jesli znajde postaram sie podac adres.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.