Witam,
Mam problem z odpaleniem zf2 na serwerze. Instaluje go w ten sam sposób na localu jak i na serwerze. Ściągam szkielet z git i standardowo wykonuje composer.phar sel-update i install. Na maszynie lokalnej działa od razu. Na serwerze otrzymuje następujący komunikat :
Fatal error: Uncaught exception 'RuntimeException' with message 'Unable to load ZF2. Run `php composer.phar install` or define a ZF2_PATH environment variable.' in /home.... /public_html/zf2/init_autoloader.php on line 48
Gdy zdefiniuje ZF2_PATH w htaccess - SetEnv ZF2_PATH - na absolutną ścieżkę do bibliotek zenda (/home/..../library) otrzymuje taki komunikat :
Fatal error: Class 'Zend\Mvc\Application' not found in ... /zf2/public/index.php on line 12
Ma ktoś jakiś pomysł ?
viking
3.10.2012, 13:44:15
Phar to bardzo niedopracowany i problematyczny projekt. W szczególności bardzo źle działa z apc, xcache. Podejrzewam że będzie coś z tym powiązane. Najlepiej korzystaj z plików bezpośrednio.
Ręcznie walczyłem na początku. Z takim samym efektem - czyli dostałem taki sam komunikat : Class 'Zend\Mvc\Application' not found in ... /zf2/public/index.php on line 12. Dlatego postanowiłem użyć sposobu "rekomendowanego" z użyciem phar, który nie wniósł niczego rozsądnego. Pliki z locala te, które mi działają na serwerze dają taki sam efekt czyli Fatal error: Uncaught exception 'RuntimeException' with message 'Unable to load ZF2. Run `php composer.phar install`. Próbowałem już 100 innych rzeczy i różnych kombinacji jednak bez efektów.
W logach widnieje : mod_fcgid: stderr: PHP Fatal error: Class 'Zend\\Mvc\\Application' not found in /home/..../index.php on line 12. Niewiem czemu w logach są dwa slashe. Może ma to coś wspólnego z mod_fcgid ?
Temat do zamknięcia. Pomgół update php do najnowszej wersji 5.4.x. Generalnie nie została znaleziona konkretna przyczyna. Najprawdopodobniej ma to związek z escape_seq. (Dwa back slashe przy ścieżke "\\")
Pozdr
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.