A więc tak:
- mam plik "content.php", gdzie znajduje się zawartość, wygląd strony. Zmienna "$main" zawiera GŁÓWNĄ zawartość, czyli artykuły, skrypty js, jquery itp (unikalna rzecz dla danej podstrony). W contencie, na górze mam też zainicjowany odnośnik do np.: jQuery.js.
W danej podstronie, na dole mam zaincludowany w/w content.php. Powyżej mam to, co znajduje się w zmiennej $main ($main = 'i tutaj deklaruję').
Tyle, że jeśli na ów podstronie, w main deklaruję funkcję jQuery, to nie wykrywa pliku jQuery.js i funkcja jQuery się nie wykonuje.
Po złączeniu podstrony w całość, schematycznie wygląda to tak:
#TOP dokumentu: <script type='text/javascript' src='jQuery.js'></script>
#ŚRODEK: deklaracja main, a w nim skrypt jQuery (nie wykrywany przez plik u góry)
# STOPKA (nieważne)
Wiem, że niejasno wytłumaczyłem, ale nie umiem inaczej. Moje pytanie brzmi: czemu skrypt jQuery w $main się nie wykonuje, chociaż w końcowej formie dokumentu (tej bezpośrednio pokazywanej użytkownikowi), plik jQuery znajduje się powyżej skryptu (skrypt na 100% jest dobrze wykonany)?
Dodam, że jeśli skrypt dodam bezpośrednio zamiast $main w content.php, wykonuje się on prawidłowo, a w zaincludowanym content.php w $main już nie.
Z góry DOZGONNE DZIĘKI za pomoc, bo męczę się z tym już tydzień...