Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Polskie serwery czy warto?
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
johnyMajster
Witam
Nie jestem z wykształcenia informatykiem
Piszę sobie hobbystycznie w php. Ostatnio usłyszałem opinię ze dużych serwisów typu twitter nie opłaca sie zakładac w polsce jezeli chodzi o serwery poniewaz są niewydajne. Czy ten mit to prawda czy fikcja?? Wiem ze home.pl ma serwery dedykowane dla duzych aplikacji.

toffiak
Sprzęt używany w serwerowanich jest dostępny taki sam jak na zachodzie, o jego wydajności decyduje tylko kwestia użytych komponentów. Wiele z polskich firm wykorzystuje centra obliczeniowe krajowe jak również zagraniczne.
amoooc
Aktualnie korzystam z Windows Azure /west/north europe/ i jestem zadowolony - Możesz przetestować trzy miesiące bez opłat. Jest również Amazon, i HP Cloud czy Rackspace. Wszystkie mają do zaoferowania tyle wydajności za ile jesteś w stanie zapłacić. Niedługo rusza komercyjna wersja Oktawave - polskiej chmury obliczeniowej. Podczas kilku miesięcy testów spisywała się najlepiej z w.wymienionych.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.