thomas2411
25.10.2012, 13:54:09
Cześć,
chciałbym zapytać szerszej publiczności. Jakie macie doświadczenia z projektem strony postawionej na home.pl Business Pro opartej o Symfony 2.0/2.1?
Pytam, bo klient się na to uparł, bo tam usługę ma już wykupioną, a nie wiem czy się w to ładować. Strona będzie dość duża, aczkolwiek odwiedzalność niezbyt wysoka.
Minusy:
- Brak dostępu do konta Shell
- Problem z dostosowaniem parametrów PHP
- Prawdopodobnie brak APC
- Prawdopodobnie brak dostępu do bazy z zewnętrznego narzędzia, np NaviCat.
Crozin
25.10.2012, 14:42:00
Dostęp do bazy z zew. źródła jest, ale praca na Home.pl bardzo szybko zacznie Ci się uprzykrzać. Nie odpalisz (w cywilizowany sposó

Composera czy PHPUnita, bazy danych mają poblokowane tak trywialne rzeczy jak wyzwalacze, a same serwery do zbyt mocnych nie należą (strona w środowisku deweloperskim potrafi ładować się do kilku sekund).
thomas2411
25.10.2012, 14:50:35
No to już konkretna informacja. Widzę, że będzie trzeba klientowi wyperswadować ten serwer.
erix
25.10.2012, 14:59:09
Home.pl sobie odpuść, wrogowi takiego hostingu nie życzę.
Spróbuj zainstalować choćby Wordpressa bez jakiegoś wydziwiania. Już nie wspominam o supporcie, który odpisuje z puli uniwersalnych odpowiedzi.
toffiak
25.10.2012, 16:10:39
Doświadczenie z home.pl mam małe ale przenigdy nie wybieraj serwera bez akceleratora dla symfony, bez względu na wersję jaką chcesz używać. Mam jeden portal (sf1.4) na serwerze który jest bez akceleratora wraz z mod_php wydajność jest tragiczna.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.