Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [SF]2 Projekt Symfony 2.1 na home.pl Business Pro
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
thomas2411
Cześć,

chciałbym zapytać szerszej publiczności. Jakie macie doświadczenia z projektem strony postawionej na home.pl Business Pro opartej o Symfony 2.0/2.1?

Pytam, bo klient się na to uparł, bo tam usługę ma już wykupioną, a nie wiem czy się w to ładować. Strona będzie dość duża, aczkolwiek odwiedzalność niezbyt wysoka.

Minusy:

- Brak dostępu do konta Shell
- Problem z dostosowaniem parametrów PHP
- Prawdopodobnie brak APC
- Prawdopodobnie brak dostępu do bazy z zewnętrznego narzędzia, np NaviCat.
Crozin
Dostęp do bazy z zew. źródła jest, ale praca na Home.pl bardzo szybko zacznie Ci się uprzykrzać. Nie odpalisz (w cywilizowany sposócool.gif Composera czy PHPUnita, bazy danych mają poblokowane tak trywialne rzeczy jak wyzwalacze, a same serwery do zbyt mocnych nie należą (strona w środowisku deweloperskim potrafi ładować się do kilku sekund).
thomas2411
No to już konkretna informacja. Widzę, że będzie trzeba klientowi wyperswadować ten serwer.
erix
Home.pl sobie odpuść, wrogowi takiego hostingu nie życzę.

Spróbuj zainstalować choćby Wordpressa bez jakiegoś wydziwiania. Już nie wspominam o supporcie, który odpisuje z puli uniwersalnych odpowiedzi.
toffiak
Doświadczenie z home.pl mam małe ale przenigdy nie wybieraj serwera bez akceleratora dla symfony, bez względu na wersję jaką chcesz używać. Mam jeden portal (sf1.4) na serwerze który jest bez akceleratora wraz z mod_php wydajność jest tragiczna.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.