Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony]2 LiipThemeBundle - pliki css/images/js
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
peter13135
Zainstalowałem sobie LiipThemeBundle. Przeniosłem swoje templatki do folderu app, i mam teraz taką strukturę:
Kod
app/Resources/themes/{NazwaStylu}/{NazwaBundla}/{NazwaKontrolera}/{templatka}.html.twig

I to działa.
Chciałym teraz przenieść pliki (css/js/images) z folderu
Kod
src/(...)/Resources/public
do
Kod
app/Resources/themes/{NazwaStylu}/public

Aktualnie w moim pliku tpl base.html.twig dołączam pliki w taki sposób.
Kod
@MojeBundle/Resources/public/css/*

A jak ta linia powinna wyglądać by zaimportować te pliki z folderu app, a nie src ?

Edit://
Rozwiązałem to w taki sposób... że dodałem bezpośrednią ścieżkę, tzn "../app/Resources(...)". Ale czy to dobry sposób ?
thek
https://github.com/liip/LiipThemeBundle#configuration chyba czytany był? Jaki jest sens walenia tego do app? Po to chyba w konfiguracji ustawia się ścieżki do themes i wybiera konkretne, aby na tym poziomie działało jak trzeba, bez żonglowania plikami po całości projektu wink.gif
peter13135
O to chodzi, że nie chce mieć tplki w różnych miejscach, tylko w jednym - wybrałem folder app/Resources (i to już działa).
Do tej pory miałem te pliki w src, co nie było zbyt dobre, bo docelowo ma być kilka bundli. Czyli instalacja nowej templatki sprowadzało by się do wrzucenia plików do każdego bundla.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.