Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript] Dostęp do zawartości obiektu iframe zawierającego stronę z innej domeny
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
-konrad1811-
Witam szanowne grono.

Dziś cały dzień badałem temat dość ciekawy smile.gif

Mamy obiekt iframe w naszej stronie internetowej. Ten iframe zawiera inną stronę internetową (zupełnie inną).

Oczywiście jeśli klikamy w linki strony w iframe przechodzimy na rózne jej podstrony. Jednak nie zmienia się atrybut "src" obiektu iframe, dlatego za jego pomocą nie uzyskamy aktualnego adresu.

1. Pytanie jak uzyskać aktualny adres podstrony www w obiekcie iframe. Atrybut src dopada - jest stały od początku załadowania strony, mimo, że klikamy podstrony w iframe

2. Dodatkowo pytanie jak mieć dostęp do zawartości obiektu iframe - innerHTML, aby móc go przetwarzać i analizować?

Znalazłem taką informację (kod),

http://gem-session.com/files/widget.js.erb

ale nie jestem pewien jak go użyć i czy mogę opuścić kod skryptu eruby [chcę mieć po prostu html+javascript, gubię się jak jeszcze to wszystko jest w jakimś dodatkowym skrypcie smile.gif
konrad1811
Ciekaw jestem, czy ktoś coś podpowie? smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.