Witam wszystkich odwiedzających ten temat. Tak jak można zauważyć po tytule, mam problem z przekierowaniem strony na inny adres. Chodzi o to, że chciałem aby (przykładowo) witryna "www.aaa.pl/bbb" była dostępna pod adresem "www.aaa.pl" więc zrobiłem przekierowanie z poziomu php'a i dodałem w pliku index:
<?php
header('Location: http://www.aaa.pl/bbb/');
?>
Wszystko jest ok i przekierowanie działa tylko chciałbym mieć także możliwość dostępu do strony, która wcześniej była dostępna pod pierwotnym adresem "aaa.pl" i nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić :/
Nie jestem profesjonalnym webmasterem tylko gościem, który ma bardzo słabe pojęcie (ale jednak ma) na temat tworzenia i edytowania stron www. Dodam jeszcze, że witryna "aaa.pl" została stworzona w joomli, natomiast "aaa.pl/bbb" ktoś napisał w phpie i jest to sklep internetowy, są to dwie oddzielne strony. Ja nie jestem twórcą żadnej z nich, otrzymałem jednak odgórne polecenie, że tak ma to funkcjonować no i cóż... muszę wykonać zadanie a nie mam za bardzo możliwości kontaktu z żadnym z tych webmasterów dlatego proszę o pomoc tutaj.
Całość miałaby wyglądać tak, że po naciśnięciu na stronie sklepu (aaa.pl/bbb) przycisku "o firmie" powinna się otwierać pierwotna strona "www.aaa.pl" jednak nie mogę podpiąć przecież pod ten button po prostu adresu, bo zrobiłem przecież wcześniej przekierowanie i wyświetli mi się strona sklepu aaa.pl/bbb.
Posiadam wszystkie hasła i kody dostępu aby edytować obie strony (ftp, baza danych, hosting itp.) oprócz haseł do serwera Apache.
Ma ktoś pomysł co mógłbym zrobić?