Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pliki *.exe w PHP
Forum PHP.pl > Forum > PHP
include->qqs
Od nie dawna bawie sie w pisanie scryptów w phapie i nie mam pojecia jak napisac program który w połączeniu z HTMLem mógłby uruchamiać pliki *.exe. Jest mi to dosyć potrzebne, poniewaz wziąłem sie za pisanie projektu a nie moge przez to przebrnąć!! sadsmiley02.gif
Potrzebuje pomocy!
scanner
Ale o co chodzi?

(NTF: Skrypty php -> php )
kszychu
Może exec() ?
include->qqs
chodzi mi o to żeby móc ze strony napisanej w htmlu i php uruchamiać pliki .exe
W tej chwili gdy napisze:
<a href="c:/Program files/Gadu-Gadu/gg.exe">
pojawia mi sie komunikat o pobranie pliku (gg.exe)
a ja chce móc go uruchomić ze strony.
A może to wogule nie jest możliwe?
Nie wiem. sad.gif
mls
Możesz uruchomić cokolwiek, co znajduje się na serwerze. Jeśli serwer jest Twoim komputerem, możesz uruchomić co tylko Ci się marzy. Jeśli nie - cóż, nie ma na to rady, nie da się uruchamiać programów na komputerze klienta.

Co do samego uruchamiania:
exec" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
Dex1987
Ni ekoniecznie na swoim komputerze. Pliki na komputerze gdzie jest skrypt. (ale tylko na serwerze gdzie jest zainstalowany windows, malo takich...) i po co z dysku jak mozna z serwera ... tongue.gif
DevonSix
To nie jest możliwe sad.gif Ale jeśli chodzi o gg to po prostu dajesz a href="gg:NUMER" i gg powinno się włączyc.
Fifi209
Cytat(Dex1987 @ 28.09.2004, 23:22:56 ) *
Ni ekoniecznie na swoim komputerze. Pliki na komputerze gdzie jest skrypt. (ale tylko na serwerze gdzie jest zainstalowany windows, malo takich...) i po co z dysku jak mozna z serwera ... tongue.gif

Na linuxie też można wywołać programy przez php...

P.S. Do czego Ci w projekcie uruchamianie plików exe? (oczywiście możesz uruchamiać tylko te na serwerze)
DevonSix
haha.gif Właśnie się zorientowałem, że ten topic z 2004 roku jest tongue.gifP Proponuję zamknięcie może?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.