Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][CSS]wyśrodkowanie dwóch kolumn. PILNE!
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gitbejbe
Witam.

Mam nietypowy problem, gdyż sądziłem, że html i css nie jest mi już obcy a jednak zostałem właśnie zaskoczony.

Pisząc krótko: Chcę uzyskać układ dwóch kolumn obok siebie taki sam jak na demotywatory.pl . Pierwszą kolumną jest blok z demotywatorami a drugą jest kolumna po prawej stronie zatytułowana "Hity". Cała zabwa polega na tym, iż nie chce robić niepotrzebnego lewego marginesu - co by na niższych rozdzielczościach strona zaczynała się od brzegu 1 kolumny.

Wydaje mi się, że najprościej chyba jest to przedstawić za pomocą ukochanego painta ;p

nie mam pojęcia jak wyśrodkować zielony blok tak aby utrzymać brak lewego marginesu i jednocześnie pomieścić kolumny 1 i 2 obok siebie tak jak na powyższym ryunku.

Macie jakiś pomysł ?
Ruch Radzionków
chyba o to ci chodzi
http://jsfiddle.net/nkAkU/12/
moje rozwiazanie na 3 kolumny ale idzie zrobic na 2
gitbejbe
dzięki za fatygę : ) ale nie o to chodziło : ) Może nie do końca zobrazowałem temat jak trzeba ale już sobie poradziłem : )

prawidłowe rozwiązanie

w kolumnie id="sodek", jeśli będzie samo margin:0 auto; to pozostanie lewy margines którego chciałem żeby nie było. Dziwie się dlaczego na to wcześniej nie wpadłem ale problem rozwiązuje dodanie "position:relative;", dzięki czemu mogę przesunąć całą środkową kolumnę w prawo i jednocześnie zablokować jej przewijanie przy skalowaniu rozdzielczości.

Temat do zamknięcia : )
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.