Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: VertrigoServ nie działa na Windows 8
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
mrRush
Witam, przesiadłem się na Windows 8 i zainstalowałem VertrigoServ ale niestety nie działa. W przeglądarce po wpisaniu localhost wyswietla mi się jedynie info (Nie udało się nawiązać połączenia). Wie ktoś jak rozwiązać ten problem?

Pozdrawiam
Kshyhoo
Zrestartowałeś system?
mrRush
Tak i to nie raz, serwer instalowałem kilka dni temu, dzisiaj chciałem wziąć się za projekt, odpalam serwer a tutaj żadnej reakcji ze strony przeglądarki nie widać.
Kshyhoo
A w usługach go widać?
mrRush
Nie wiem dokładnie jak jego nazwa usługi powina się nazywać ale jeżeli normalnie VertrigoServ to niestety ale tej usługi nie mam na liście.
Kshyhoo
To spróbuj go uruchomić "ręcznie" smile.gif
mrRush
Mógłbyś wytłumaczyć co masz na myśli mówiąc, abym uruchomił go ręcznie? sciana.gif Bo szczerze mówiąć, myślę i kąbinuję ale nie wiem co masz na myśli. smile.gif
Kshyhoo
Skoro nie uruchomił się automatycznie po restarcie systemu, to uruchom go poprzez menu start, jak zwykły program - serwer to przecież program smile.gif
mrRush
Aha, no to tak to ja go za każdym razem musze uruchamiać jak chcę go używać. Restartowałem go również kilka razy i nic nie pomaga. Już sam nie wiem co może być, na XP i 7 chodził bez żadnych problemów.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.