Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne][PHP]serwer LAMPP. Wydruk wyniku działania skryptu .sh na stronie www.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
oval
Witam,
Jestem początkującym programistą php, więc z góry przepraszam, jeżeli mój problem jest dla kogoś banalny. Ja szukając rozwiązań po necie nie natrafiłem na żadne zadowalające wyniki.
Mój problem polega na tym, że chciałbym stworzyć stronę www, na której miałbym całodobowy podgląd na to co dzieje się na moim komputerze (chodzi o działanie pewnego skryptu i tego co on wypluwa w terminalu).
Wymyśliłem takie rozwiązanie: skrypt w bashu, będzie zapisywał wszystkie swoje wypociny do pliku log.txt, a potem ten log będzie w jakiś sposób wstawiany na stronę www. Problem w tym, że nie bardzo wiem jak takie coś zrobić. Pliczek log.txt będzie się sam aktualizował średnio co 10 sekund i będzie do niego dopisywana kolejna linijka.
Proszę podeślijcie mi jakieś pomysły na rozwiązanie mojego problemu lub jakieś inne metody wydruku tego co zwraca .sh na strone www.
Pozdrawiam.
CuteOne
- jquery ajax (to do pobierania co x sekund, tego co wypluje php)
- file_get_contents (to do wczytania zawartości pliku)

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.