Mam pewien problem z ustawieniem szablonu.
Poniżej przedstawiam dwie wersje wyglądu: to co chcę uzyskać oraz to co uzyskałem.
Proszę o pomoc
http://iv.pl/images/14666512239933594398.png
HTML:
<div id="stopka"> <div id="napis"> Przede wszystkim... </div> <div id="left"> <p class="content">Pierwszą usługą, którą mogę zaoferować jest tworzenie stron WWW od zera. Wszystkie strony tworzone są zgodnie ze standardami W3C.</p> </div> <div id="center"> <p class="content">Instalacja, modyfikacja oraz przenoszenie wszystkich typów for dyskusyjnych jest kolejną rzeczą jaką mogę zaoferować.</p> </div> <div id="right"> <p class="content">Należy wspomnieć także o operacjach związanych z wdrażaniem Państwa pomysłów opierając się na systemach zarządzania treścią.</p> </div> </div>
CSS:
div#stopka { font-family: Calibri; background-image: url(images/oknopasektransp.png); clear: both; width: 851px; height: 203px; } div#napis { font-size: 18px; color: #333333; margin-top: 3%; margin-left: 3%; float: left; } p.napix { font-family: Calibri; color: #0D4F58; font-size: 16px; margin-top: 15%; } p.content { margin-top: 10%; text-align: left; } div#left { font-family: Calibri; color: #333333; font-size: 14px; margin-top: 4%; margin-left: -15%; width: 23%; float: left; } div#center { font-family: Calibri; color: #333333; font-size: 14px; width: 23%; margin-top: 33px; margin-left: 11%; float: left; } div#right { font-family: Calibri; color: #333333; font-size: 14px; width: 28%; margin-top: 26px; margin-right: 3%; float: right; }
Dodatkowo wszystko jest jeszcze zamknięte w divie srodek:
div#srodek { width: 851px; height: 800px; background-image: url(images/okno-transp.png); margin: 4% auto 4% auto; padding-top: 2%; }