OBRAZEK 1
I teraz tak: Usunąłem przycisk PRZEWODNIKI (obrazem menu jest w jednym pliku tak jak TUTAJ) i chodzi o to że podmenu które powinno sie rozwinąc po najechaniu na np kontakt zamiast przesunąc sie o jedno miejsce do tyłu zostaje na swoim miejscu co pokazuje na OBRAZEK 1 i wydaje mi sie ze odpowiada u mnie za to plik config.inc.php i zawartosc przedstawiam nizej:
############### Ustawienia podstron w zaleznosci od pobranego ID # # W przypadku zmiany ktoregokolwiek z elementow tablicy "podstrony" - nalezy zmienic # nazwe odpowiedniego pliku w katalogu content/lang/ # ############### #[pl] ############### PODSTRONY INFORMACYJNE - menu gorne "start", "01_onas", "02_przewodniki", "03_oferty", "04_oferty_specjalne", "05_uslugi", "06_informacje", "07_kontakt" ); "Biuro podróży w Krakowie", "Informacje o biurze podróży", "Przewodniki po krajach", "Oferty", "Oferty Specjalne", "Usługi", "Informacje", "Kontakt" ); "Strona główna", "O nas", "Przewodniki", "Oferty", "Oferty Specjalne", "Usługi", "Informacje", "Kontakt" ); "01_onas", "01_02_certyfikaty", "01_03_partnerzy", ); "O naszym biurze podróży", "Certyfikaty i dyplomy", "Nasi partnerzy", ); "05_01_hotele", "transport", "parkingi", "ubezpieczenia", "bilety_autokarowe", "bilety_lotnicze", "euro26", ); "Hotele", "Transport na lotniska", "Parkingi przy lotniskach", "Ubezpieczenia", "Bilety autokarowe", "Bilety lotnicze", "Karta EURO<26", ); "pogoda", "kursy_walut", "polak", "szczepienia" ); "Pogoda", "Kursy walut", "Polak za granic± - Poradnik", "Szczepienia przed wyjazdem" ); "07_01_kontakt", "07_02_mapa_dojazdu", "07_03_formularz", ); "Dane kontaktowe", "Mapa dojazdu", "Formularz zapytania", ); ##### tytuły stron + slowa kluczowe zależne od działu i identyfikatora podstrony ############### DODATKI ############### miesiace '', 'styczeń', 'luty', 'marzec', 'kwiecień', 'maj', 'czerwiec', 'lipiec', 'sierpień', 'wrzesień', 'paĽdziernik', 'listopad', 'grudzień' ); /* naglowki */ "", "naglowek_onas.png", "", "", "", "naglowek_uslugi.png", "naglowek_informacje.png", "naglowek_kontakt.png", ); "podmenu", "pogoda", "kontakt", "oferty_specjalne" ); "przewodnik_podmenu", "pogoda", "kontakt", ); "przewodnik", "pogoda", "kontakt", ); "podmenu", "oferty_specjalne", "pogoda", "kontakt" ); "podmenu", "oferty_specjalne", "kontakt" ); "podmenu", "pogoda", ); ?>
Zmieniłem $podmenu('7') = Array i zamiast 7 dałem 6 i tak samo $podmenu_etykieta('7') = Array na 6 i analogicznie z reszta kodu czyli 6 na 5, 5 na 4 i 4 na 3 i niby działa poprawnie ale jest problem tego typu że reszta strony przestaje działac poprawnie. najlepiej wejsc na strone www.kontynent.pl i chodzi o to ze jesli wejde do działu kontakt/dane kontaktowe to po pierwsze jak klikne na zobacz mapke dojazdu to mapka sie nie otwiera ale jestli użuje linku z boku: mapka dojazdu to wtedy wszystko dziala. widze ze linki sa troche inne tj: http://www.kontynent.pl/mapa_dojazdu,7,1.html a drugi link http://www.kontynent.pl/mapa_dojazdu,6,1.html niewiem co robie zle. poza tym nagłowki mi zle wczytuje OBRAZEK 3 czyli kontakt.php wczytuje nagłówek z informacje.php, plik informacje.php wczytuje mi nagłówek z uslugi.php i to wszystko tylko przez zmiane numerków tych tablic. prosze o pomoc jak zrobic zeby bylo dobrze