Cytat(!*! @ 26.03.2013, 16:09:54 )

1. Nie uwierzysz, ale nie o to chodziło
2. patrz punkt 1
Zdaje sobie sprawę, że nie o to chodziło, dlatego mój pierwszy post wyglądał dokładnie tak:
Cytat(pyro)
!*!, ja rozumiem, że to miał być tylko orientacyjny punkt odniesienia, ale ten kod co podałeś to zwykła maniana, a początkującym to nie służy, więc może na następny raz jakiś lepszy przykład?
Ale skoro widzę, że nie rozumiesz tych prostych słów, sformułuję to inaczej:
Ktoś zadał pytanie propo OOP, bo go nie do końca rozumie, inaczej by chyba nie było pytania. Chyba trudno się z tym nie zgodzić? Ty podajesz swój prototyp, który jest błędny z w/w powodów. Ja sobie zdaję z tego sprawę, że to miał być wzór, ale ktoś mający z tym problemy widząc takie coś może zapożyczyć te błędne rzeczy w swoim kodzie. A Ty nigdzie nie napisałeś w komenatarzach nic w stylu "Nie powinieneś tak robić", "to tylko wzór, ale normalnie powinieneś zrobić to tak i tak" itp, więc ktoś może uznać, że takie praktyki są dobre, a nie są. Chciałbym Ci przypomnieć, że pisałeś tego posta dla innych (bo nie jedna osoba zajrzy do tego tematu), a nie dla siebie. No chyba że prowadzisz monolog...

Cytat(!*!)
4. to nie błąd, choć można by to upchnąć w zmiennej, jak tak bardzo Cie to razi, tym bardziej że nie odwołujesz sie w Loginie w nieskończenie wiele razy.
To
jest błąd. To coś jak napisanie czegoś w stylu:
// ŹLE
$aArr = array_fill(0, 10000, '!*! robi podstawowe błędy programistyczne!'); for($i=0; $i < count($aArr); $i++) {
}
zamiast:
// DOBRZE
$aArr = array_fill(0, 10000, '!*! robi podstawowe błędy programistyczne!'); $iArrCount = count($aArr); for($i=0; $i < $iArrCount; $i++)
{
}
Cytat
5. to już tylko Twoje zdanie.
6. patrz punkt 5
Nie. To nie jest Tylko moje zdanie. To wbrew zasadom OOP. Polecam Tobie lekturę do poduszki "Rusz głową! Wzorce projektowe", gdzie są poruszane nie tylko wzorce projektowe, ale także zasady dobrej implementacji kodu, a to co Ty uważasz za moją opinię jest tam uznane za błąd. No chyba, że masz zamiar dodać również tych programistów do Twojej listy "kiepskich programistów"

.
Przykładowa sensowna implementacja poniżej, bo nie wiem czy się zmieści w jednym poście: