Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dedykowany serwer do działania w czasie rzeczywistym
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
mrWodoo
Witam, mam pewien skrypt PHP i b. zależy mi na tym aby działał on w czasie rzeczywistym, więc pomyslałem, aby zrobić takie "sztuczne działanie" - czyli nie pętla nieskończona tylko skrypt się wykona i w ostatniej linijce wywołuje np poprzez cURL'a (nie czekając na odpowiedź czyli ignore_user_abort + CURLOPT_TIMEOUT), skrypt nie jest ciężkim skryptem, nie zżera dużo sieci ale nie chcę przypadkowo zapchnąć jakiegoś VPS'a (nie wiem czy da się) tym bardziej żadnego "Shared" i myślę nad ofertą Kimsufi
http://www.ovh.pl/serwery_dedykowane/kimsufi.xml

Ta najtańsza - czy ktoś ma jakieś uwagi? Ew. może polecić coś tańszego bo zależy mi na:

Procesor min 1.2GHz
512-1024 mb Ram
Dysk - 1gb (pomieścić system linux (tekstowy debian)) + reszta na ewentualną bazę danych
łącze 100mbps w obie strony (dl/up)
Dlatego oferta Kimsufi spełnia moje wymagania ale może są jakieś "kruczki" odnośnie aplikacji działających w czasie rzeczywistym, lub serwery te są awaryjne etc.

Pzdr.
tolomei
Witaj.

Jeśli czas rzeczywisty to zastanów się nad dość świeżą technologią WebSocets.
Szczerze mówiąc jeszcze nie sprawdzałem jak to współgra z PHP, ale niedługo mam zamiar stworzyć na tym projekt.

Pozdrawiam.
mrWodoo
dodam tylko, że ingerencja klienta (np przeglądarka) nie wchodzi w gre, aplikacja ma sama sobie tam istnieć i działać
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.