Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pobieranie punktów z bazy - mapy google
Forum PHP.pl > Forum > PHP
dawidos_95
Witam. Mam mapę google pod GTA SA i chcę zrobić dodawanie punktów z poziomu serwera. Jednak utrudnia mi to jedna rzecz, mianowicie plik w którym są wszystkie punkty jest w pliku .xml a tam PHP nie działa. Ma ktoś na to jakieś rozwiązanie?
mstraczkowski
Sprecyzuj proszę bardziej swoje pytanie, podaj jakieś szczegóły, przykłady.
dawidos_95
Cytat(mstraczkowski @ 10.02.2013, 00:39:47 ) *
Sprecyzuj proszę bardziej swoje pytanie, podaj jakieś szczegóły, przykłady.

Mam na swoim hostingu mapę google pod Grand Theft Auto. Markery, pickupy i inne ikonki mogę dodać tylko w pliku przez dostęp do FTP. Plik ten nazywa się markers.xml i są tam przechowywane wszystkie markery. Właśnie tutaj jest problem bo tak to pobrałbym sobie wszystkie rekordy markerów z bazy i wpuścił to w pętle, a tak nie zrobie bo w xml nie działa php. Nie wiem jak to zrobić, może jakoś zincludować osobny plik.php do markers.xml gdzie będą te rekordy w pętli czy coś.

markers.xml

1. <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
  2. <map>
  3.  
  4. <categories>
  5. <category id="Gangi" name="Gangi"/>
  6. <category id="MAfie" name="Mafie"/>
  7. <category id="Szajki" name="Szajki"/>
  8. </categories>
  9.  
  10. <markers>
  11. <marker lat="0.014695699999999999" lng="0.06026555" html="Mad_Swan_Groves" name="Mad Swan Groves" icon="21" category="Gangi" image=""/>
  12. <marker lat="0.011609383333333334" lng="0.0633299" html="Jamaican_Shottas_Connection" name="Jamaican Shottas Connection" icon="21" category="Gangi" image=""/>
  13.  
  14. </markers>
  15. </map>
Michasko
Ja osobiście nadal nie rozumiem biggrin.gif
Strzelam, że chcesz po prostu edytować plik XML z poziomu WWW, a nie FTP ?
Jeśli tak, zajrzyj tutaj -> http://php.net/manual/en/book.simplexml.php
mstraczkowski
PHP "nie działa" w XML, ale może czytać plik XML (czyt. parsować go, wyciągać z niego informacje)
dawidos_95
biggrin.gif Jeszcze raz opisze. Mam plik markers.xml w którym są wszystkie pickup. Te pickupy są odczytywane na mapie tak? I żeby dodać taki pickup muszę wejść do FTP i edytować plik. A ja chcę zrobić dodawanie tych punktów z poziomu strony. Chciałem pobrać pickupy z bazy i puścić to w pętle, wtedy było by pokazane wszystko. Ale jest to plik xml i nie idzie tak zrobić, a ja nie bardzo wiem o co chodzi.

//edit zależy mi na pobraniu z bazy bo chcę zrobić kasowanie oraz edycje pickupów. A jestem zielony z operacji na plikach i XML

Refresh
mstraczkowski
Poczytaj o czytaniu oraz pisaniu w XML za pomocą PHP.
Możesz dowolnie edytować pliki XML za pomocą PHP to powinno przynieść ci spodziewane efekty
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.