Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: VPS nie łączy z bazą
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych
wezyrno
Kupiłem VPS i zainstalowałem poprawnie LAMPA, wszystko działa: php, phpmyadmin.
Ale gdy wrzucę skrypt oparty o baze danych mysql, nie ładuje go:

pojawia sie (w google chrome):

Brak odebranych danych
Nie można wczytać strony internetowej, ponieważ serwer nie wysłał danych.
Oto kilka propozycji:
Ponownie załaduj tę stronę internetową później.
Błąd 324 (net::ERR_EMPTY_RESPONSE): Serwer zakończył połączenie bez wysyłania jakichkolwiek danych.

Dane połączenia z bazą są w 100% poprawne, bo gdy nie są to wtedy pokazuje się tylko białe tło i w ogóle nic nie chce łączyć.

Jak mam się chociaż dowiedzieć z jakiego powodu nie łączy z bazą? Czy zapisują się jakies logi, ktore moge sprawdzic w root? Cokolwiek, abym mial dojscie do zrodla problemu, naprowadzenia co jest nie tak?

Dodam, że po kazdym wejsciu na VPS około 3MB się tworzy na dysku...

Czy znajduje się tu ktoś, kto zna się na konfiguracji linux debian i chcialby byc pomocny? Prosze o nr. gg na pw.
weedget
może zacznij od logów serwera WWW (jeśli Apache to standardowo w /var/log/httpd/)
StrefaPi
I to jest raczej błąd serwera www, a nie bazy danych... Wygląda to raczej na błąd 500...

Masz wszystkie prawa ustawione poprawnie?
Czy użytkownik dla www jest odpowiedni?
sztaba99
A jaki to serwer dokładnie ?
franki01
Może to głupie, ale jeśli łączysz się z bazą danych, jako host podajesz nazwę, czy IP? Jeśli wpisujesz localhost, spróbuj 127.0.0.1. Na nowo zainstalowanym LAMPie zdarzył mi się 2 razy w/w problem, bo zapomniałem o pliku hosts i nie potrafiło rozszyfrować localhost. Co dziwne, serwer reagował właśnie w ten sam sposób, gdzie spodziewałbym się np. timeoutu od funkcji mysqli_connect.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.