Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: .
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
Chewolf
.
Seth
Wg. opisu protokolu kod do pobierania danych z katalogu powinen wygladac w ten sposob:
  1. <?php
  2. $szukany_numer = 0;
  3.  
  4. fwrite( $pol, pack( 'VVV', 0x03, time(), &#092;"FmNumber0$szukany_numer0\" ) );
  5. $data = fread( $pol, 1024 );
  6. $pack = unpack( &#092;"Vtyp/Vseq/Vreply\", $data );
  7.  
  8. // Tutaj beda wyniki
  9. $reply = explode( $pack['reply'], &#092;"0\" );
  10.  
  11. print_r( $reply );
  12. ?>

Musiz jeszcze sprawdzic czy to dobrze dziala bo Twoj kod nie laczy sie z serwerem gg - a przynajmniej umnie nie dziala.
Bakus
Może Ci się przyda: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=21...ndpost&p=129008
JACKo
@m5910 hasło zakoduj winksmiley.jpg bo jeszcze ktoś Ci konto przejmie...
angel2953
Cytat(m5910 @ 2004-10-02 18:35:31)
Warning: unpack() [function.unpack]: Type V: not enough input, need 4, have 0 in D:\www\gg.php on line 78

Warning: explode() [function.explode]: Empty delimiter. in D:\www\gg.php on line 81

To mi wygląda na zle zapytanie do katalogu publicznego dlatego nic nie jest zwracane...
Bakus
nie... to źle wpisane opisy zawartości wysyłanych pakietów...
Proponuję przeglądnięcie dokładne protokołu... tam jest napisane jakie pakiety są wzracane z katalogu - to do tych informacji trzeba przystosować parametry funkcji unpack...
Bakus
Chyba tak (nie sprawdzałem):
  1. <?php
  2. $pack = unpack( &#092;"Ctyp/Iseq/Creply\", $data );
  3. ?>
Bakus
Jak na mój gust, to mamy problem z typem danych...
może pack("VVCVaa"... jako, że katalog wyraźnie mówi o ciągu char, ale nie określa, czy ma być przypisany...

UpDated:
  1. <?php
  2. fwrite($fp, pack(&#092;"VVIVaa\", 0x0014, 23+strlen($szukany_numer), 3, rand(),\"FmNumber\", $szukany_numer));
  3. ?>
Trzeci parametr to liczba "3", więc winno być (IMHO) Int...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.