MAM TAKI KOD:
{ $wybrana_grupa = $_POST['grupa']; $wybrany_kurs = $_POST['kurs']; { } else { $indeks = $_SESSION['indeks']; if((mysql_num_rows($sprawdzenie1)!=0) & (mysql_num_rows($sprawdzenie2)!=0)) echo 'Już nalezysz do tej grupy i kursu!'; else { $query = "INSERT INTO `przynaleznosc` (`indeks`, `grupa`, `kurs` ) VALUES ('$indeks', '$wybrana_grupa', '$wybrany_kurs' )"; }
ORAZ TABELE z danymi w której są ID, INDEKS, GRUPA , KURS
Chciałbym aby osoba po wybraniu grupy i kursu mogła do nich dołączyć. Wszystko jest ok o ile dołącza tylko jeden użytkownik np. o indeksie 00000;
Kiedy inny uzytkownik o indeksie 11111 proboje dolaczyc do grupy i kursu w ktorym jest uzytkownik o indeksie 00000, walidacja nie przepuszcza mnie dalej.
Jak i jaki warunek stworzyć na podstawie INDEKSU, GRUPY i KURSU z bazy danych, aby grupy i kursy nie mogly sie powtórzyć u tego samego użytkownika ale żeby kolejny użytkownik mógł również je dodać będąć już na swoim koncie.
Stosunkowo proste.... Ale nie moge nic wymyślić . Wiem że to pierdoła i dlatego coraz bardziej się irytuje, ciemność mam dziś w głowie....
Czy ktoś może mi podpowiedzieć ?