Zacznę od tego, że ostatnie zadanie jakie dał mi mój boss z aplikacji jest zrobienie testu. Idę na łatwiznę i robię go tylko na jedną poprawną odpowiedź

Do rzeczy... Baza danych w mysql ma zawierać treść pytania, odpowiedzi i kolumnę z odpowiedziami poprawnymi(Ja zrobiłem rekordy tj. Id, Tresc, Odp_a, Odp_b, Odp_c, Popr_Odp). W bazie zawierać ma się w około 30 pytań, z których wylosuje 20 i wyświetli.
<?php require "config.php"; connect(); ?> <html> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"> <title>Teścik</title> </head> <body> <br /><br /> <form method="post" action=""> <?php } echo "</table> <br /> <input type=\"submit\" name=\"check\" value=\"Wyślij\"> "; ?> </form> </body> </html>
Ten oto kodzik ładnie wyświetla mi 2 pytania (tak 2, a nie 20, bo moja baza danych na razie ma 4 pytania ). Każde pole input otrzymuje name w postaci [r+id z bazy pytań] i na sztywno sprawdzanie poprawnych odpowiedzi zrobiłbym takim kodem:
{ $pkt=0; if($_POST['r1'] == 'a') $pkt++; if($_POST['r2'] == 'b') $pkt++; }
Ewentualnie znalazłem rozwiązanie gdzie mogę zapisać odpowiedzi do pliku i z niego wczytywać. Porównywać z Id pytania i reasumować, wtedy usunął bym tą ostatnią kolumnę z bazy(Popr_Odp) i wsio. Jednak boss nie przystał na takie rozwiązanie i trzyma się w tym co napisałem na początku, że mam użyć do tego bazy danych. Każde moje rozwiązanie kończy się fiaskiem, żałuję że nie słuchałem go na wszystkich lekcjach

Tak sobie pomyślałem, że mógłbym takim czymś:
}
Wypisać wszystkie poprawne odpowiedzi (oczywiście dałbym je w hiddenie, tylko na szybko napisałem od razu zmienną) i później może jakoś je porównać...
Nei wiem... potrzebowałbym pomocy jak to zrobić