Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]MySQLi,cURL,JSON i exec
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Borneq
Pytam w dziale przedszkole, bo dawno nie zaglądałem do PHP.
Otóż instaluję pod Windows XAMPP i mam tam PHP i MySQL, natomiast mi by zależało aby było MySQLi,cURL i JSON, poza tym mam uruchomić execa - program konsolowy, który jest w wersji na Windows i Linuxa. Czy na swoim komputerze uruchomię go po prostu obok XAMPPa i będzie działał w tle? A jak uruchomić to na serwerze zdalnym, czy będą takie rzeczy jak MySQLi,cURL i JSON i co z exekiem?
CuteOne
MySQLi - php.ini
cURL - php.ini + ściągnięcie biblioteki (jeżeli nie masz jej na serwerze)
json(json_encode, json_decode) i exec to tylko funkcje - google -> php manual i czytaj
Borneq
To mi trochę rozjaśniło, ale nie wiem jak z execami. Właściciel hostingu odpowiedział że nie wykonuje plików wykonywalnych.
To jest potrzebne do pliku bitcoind. Na początek chciałbym napisać najprostszą stronkę wykorzystującą bitcoiny.
Na przykład PHP ma funkcję is_executable, może również z poziomu PHP da się uruchomić plik? Ale zostaje problem bo nawet gdy uruchomi się u mnie na komputerze z XAMPP, to co z serwerem, który ze względów bezpieczeństwa takich plików nie uruchamia?
CuteOne
1. żaden serwer nie pozwoli na uruchomienie kopalni na własnym sprzęcie - chyba, że wykupisz dedyka
2. jedynie na vps i dedyku odpalisz exec() (na znanych mi serwerowniach)
3. nie opłaca się kopać na cudzych serwerach koszt > przychodu
Borneq
Nie chodzi o kopanie (na grafice), ale o serwis bitocoinowy. Na razie jestem w tym początkujący, więc chodziło by o najprostsze działanie. Lepszy byłby nawet klient, który nie ściągałby wszystkich bloków.
Serwery dedykowane to jeden fizyczny komputer? bardzo droga impreza.
Natomiast VPS to jeden fizyczny komputer na którym chodzi jednocześnie wiele wirtualnych maszyn? Do tego nadaje się jednie VMware czy też VirtualBox? Cena VPS jest znośna pod warunkiem użycia małych zasobów, natomiast bitcoind ściągający 7 giga (a będzie dużo więcej!) bloków nie nadaje się.
Gdy dzwoniłem do OVH, to daje się uruchomić linuxowego execa jako skrypt CGI, będę musiał doczytać. Tylko że nie wszyscy umożliwiają uruchomienie execów
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.