Witam mam problem. Otóż na mojej stronie na której jest skrypt rejestracji i logowania dodałem jeszcze skrypt z newsami. Wiadomo, trzeba się zalogować aby móc pisać newsy na stronę. Dodałem do mojej bazy danych kolumne o nazwie 'acces' i tam dałem tinyint default 0. Jeżeli jest 1 to znaczy, że ktoś jest administratorem strony, aby to zmienić trzeba wejść do bazy i zmienić to ręcznie. Tera tak: jeżeli ktoś się zarejestruje na stronie to automatycznie przydziela mu acces 0, więc jest zwykłym użytkownikiem. W pliku mam coś takiego:
<?php
if (isset($_SESSION['login'])) { echo '<div class="form">Jesteś zalogowany jako: <strong>'.$_SESSION['login'].'</strong></div>'; }
else {
}
?>
To jest w pliku header gdzie jak ktoś się zaloguje to pokazuje mu że jest zalogowany jako:... A chciałbym dodać pod tym takie zapytanie sql:
"jeśli acces =1 wtedy wyświetl link do mozliwosci pisania newsów w przeciwnym wypadku nie pokazuj nic"
robiłem to na różne sposoby, ale ciągle nie działa. Mniej więcej tak:
$login = $_POST["login"];
$haslo = $_POST["haslo"];
$wynik=mysql_query("SELECT * FROM uzytkownik WHERE login='$login' and haslo='$haslo' and acces=1"); }
else {
echo 'nie jestes adminem'; }
Niby działa i pojawia się tylko napis "jestes adminem" , ale jak się wyloguje to ten napis tez jest;/ Nie wiem co jest grane