Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z joomla 2.5 na home.pl
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
ABDOO
Witam,
mam problem ze stroną w joomla postawioną na serwerze home.pl. Problem polega na tym, że nie wyświetla się submenu i nie można właściwie ustawić kolejności artykułów na stronie startowej. Na localhoście działa to bez problemów, dlatego zakładam, że problem leży w konfiguracji plików php.ini bądź .htaccess, niestety nie wiem jak powinien wyglądać php.ini żeby joomla na home.pl działała poprawnie. Niestety specjalisty w home.pl z lupą szukać, o czym nie miałam pojęcia przed wykupem serwera. Proszę o pomoc jeśli ktoś może.
Link do strony : http://www.egosco.abdoo-webdesign.com/
Z góry dziękuję
kayman
sprawdź czy masz folder tmp
ABDOO
Mam. Inne pomysły?
kayman
poza tym folderem apache home w zasadzie niczym się nie różni od innych hostów, może mieć co najwyżej nowszy niż na innych hostach mysql (kiedyś był konflikt bo nie tolerował TYPE tylko chciał ENGINE)

jednak błąd mógł poswatać przy instalacji bo nie było jeszcze folderu tmp, co prawda jak "wyczuł sesję" to tmp jest automatycznie zakładany ale jakieś dane mógł potracić smile.gif

prawidłowe postępowanie z home to:

- przekierowanie domeny na folder
- w folderze domeny założenie folderu tmp
- instalacja softu

smile.gif

pozdr
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.