na wstępie napiszę, że to będzie mój pierwszy projekt napisany w OOP, dotychczas pisałem wszystkie projekty proceduralnie. Wyrobiłem sobie swój system pisania i struktury katalogów, wszystkie funkcje dotyczące np logowania miałem w jednym pliku, funkcje dotyczące użytkowników w innym pliku (w tym samym katalogu) do tego 1 plik główny który ładował te wszystkie pliki (zawsze gdy dodawałem nowy plik z funkcjami dopisywałem do niego linijkę z require_once nowego pliku) Także porządek i przejrzystość według mnie była dobra

Zastanawiam się jak dobrze napisać aplikację w której do istniejącego działającego systemu, np. czysto teoretycznie jakiś tam prosty CRM w którym mamy Bazę klientów, powiadomienia, zadania itp. Pewno gdybym przeniósł swoje wcześniejsze praktyki dodanie nowej funkcji wiązałoby się z edycją pliku "router" oraz pliku który wczytuje daną klasę, ale czy da się to jakoś zautomatyzować żeby tych plików nie edytować tylko żeby system sam widział że jest nowa funkcja (link w menu) i umiał pokierować do nowej podstrony? Jak by to miało w teorii wyglądać ?