Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: wyszukiwanie słów na obcej stronie .asp
Forum PHP.pl > Forum > PHP
batoon
witam, proszę o pomoc w zainicjowaniu skryptu php wyszukującego na stronie z końcówką .asp danego słowa i odczyt na której stronie ta osoba w wyszukiwarce się znajduję.

nie chce gotowych skryptów ale pomocy w nakierowaniu mnie co i jak.

próbowalem:
  1. <?php
  2.  
  3. $zmienna = file_get_contents('http://www.stronka.asp');
  4.  
  5. echo $zmienna; //aby wiedzieć czy działa wczytanie str
  6.  
  7. $file = "baza.txt";
  8. $fp = fopen($file, "a");
  9. flock($fp, 2);
  10. fwrite($fp, $zmienna);
  11. flock($fp, 3);
  12. fclose($fp);
  13.  
  14. ?>

ale jest ten problem, że nie mogę załadować stricte strony wyszukiwania i danych kogo szukać gdyż link zawsze jest "www.stronka.search.asp.
Nawet po wprowadzeniu danych ręcznie aby wpisać na mojej stronie gotowy link do strony wyszukiwania (kompletnie nie wiem jak to zrobić).
Ściągałęm już źródło str. i szukalem w niej linku z danymi ale nic nie znalazlem.
może coś w stylu bota wpisującego dane do formularzy na tej stronie? ale jak to zautomatyzować z poziomu innej, mojej strony ?
skrypt ma jedynie odnaleźć osobę po loginie na danym terenie (na innej stronie) i zwrócić stronę na której się znajduje w wyszukiwarce. stron jest około 100 ale te osoby zawsze są na 1,2 lub 3 - tą właśnie informację chce odnależć i wyświetlic przy każdym kliknięciu SPRAWDŹ na mojej stronie.
tak więc ugrzązłem na samym początku.

proszę o jakieś nakierowanie mnie smile.gif
!*!
Może storna ma jakieś zabezpieczenia, dlatego użyj curl
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.