Tak jak już wspomniałem, strona ma charakter profesionalny kiedy wszystko jest odpowiednio dobrze zakodowane, bo wtedy masz wieksza gwaracje że np w takim IE czy teraz Firefox to zadziała, ponadto wszystkie komponenty muszą ze sobą współgrać, jednym słowem trzeba zadbać o tzw. UX, bo obecnie Web 2.0 to stawianie na html5, a jednocześnie przejrzystość, prostota, pastelowe barwy, a także nowinki CSS3 czyli min.: gradienty, zaokrąglenia, typografia ... Oczywiście wszystko zaleca się stosować z umiarem, bo widziałem site`y gdzie i tego jest za dużo... Pozatym jeśli chcesz być na topie to zainteresuj się tematyka RWD bo o tym się nieustannie mówi i najprawdopodniej niedługo stanie się on standardem webdesign`u, a im wczesniej zaczniesz tym większa szansa ze właśnie Ciebie wybiorą

Oczywiscie nikt nie broni Ci tego dodać, ale nie uważasz, że każde przeładowanie strony i ogladanie takiego paska ładowania jest troche z lekka przesadą, wiec jak już to niech on sie pojawi tylko raz przy samym załadowaniu. Pozatym, tak troche na siłę próbujesz zrobić coś co jest popularne we flashu, a właśnie miedy innymi dlatego się od niego ucieka, bo JQ daje nam o wiele lepsze efekty bez takich wdg mnie zbednych dodatków