Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Strona do druku w wordpressie
Forum PHP.pl > Forum > PHP
istrd
Witam,
Piszę moduł do worpress'a w panelu administracyjnym mam nową stronę includuje w nim plik w którym wyświetlam jakieś teksty. Chciałbym wydrukować te tekst ale gdy wezmę podgląd wydruku chce się drukować również menu i stopka. Jak przygotować taką stronę do druku?
Znalazłem coś takiego http://codex.wordpress.org/Styling_for_Print ale nie potrafię tego użyć ponieważ nie znam CSS'a i tylko podstawy HTML'a. Poniżej jak stworzyłem podstronę. Z góry dzięki za podpowiedzi.

1. add_action('admin_menu', 'my_menu_pages');
  2.  
  3. function my_menu_pages(){
  4. add_menu_page('My Page Title', 'szkoleniaPLUG', 'manage_options', 'my_menu', 'strona_startowa' );
  5. add_submenu_page('my_menu', 'O pluginie ', 'O pluginie', 'manage_options', 'my_menu' );
  6. }
  7.  
  8.  
  9. function strona_startowa()
  10. {
  11. if (!current_user_can('manage_options')) {
  12. wp_die( __('You do not have sufficient permissions to access this page.') );
  13. }
  14. include("View/start_page.php");
  15.  
  16.  
  17. }

Helid
Nie potrzeba do tego pluginu. W swoim szablonie potrzebujesz dołączyć arkusz styli z nagłówkiem media="screen, print". W momencie gdy użytkownik naciśnienie w przeglądarce drukuj to ona skorzysta właśnie z nich. W pliku ze stylami do drukowania potrzebujesz nadpisać wszystkie obrazki aby zminimalizować treśći do minimum. Niestety wiedza css jest wymagana.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.