Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Szukam] Skryptów
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
Forgoot
Szukam skryptów:
1. Skryptu pogody dla Podlasia (pobierajacego dane np.: www.se.pl); glownie dla Suwalk
2. Wiadomosci oraz wyniki sportowe ze strony np: sport.onet.pl
3. Kursy walut ( USD, Euro, Złotówki ) wraz z wykresami biggrin.gif
4. Program telewizyjny dla TVP1, TVP 2, TVN oraz POLSTAT'u
5. Skrypt pobierający nagłówki tematów z onetu (z menu: Gorące wiadomości)

jesli ktos zna takowe to prosze o pomoc sadsmiley02.gif
Ive
no to powodzenia!

a tak na serio to poszukaj na forum bo kiedys widzialem jakas tam pogode wykonana przez bakusia i kilka podobnych skryptow
Bakus
Ive: "Bakusa" jeśli łaska misiu... smile.gif

http://forum.php.pl/index.php?showtopic=10...indpost&p=66407 - tu jest moja pogodynka... poza umieszczonym tam kodem dostępne jeszcze były obrazki jakie ściągnąłem ze strony onetu...
Niestety plik zaginął... nic jednak nie stoi na przeszkodzie, by ktoś je sobie pozapisywał... smile.gif (wystarczy zobaczyć źródło strony z mapką by wiedzieć jakie pliki są potrzebne...

Co do pozostałych skryptów - ich napisanie to kwestia 10-30 minut z prostymi wyrażeniami regularnymi i funkcją str_replace()...
Pogodynka we wmiarę chyba prosty sposób przedstawia jak całość wykonać...
Forgoot
Witam ponownie smile.gif
Uruchomiłem skrypt Twego autorstwa Bakus (testowałem na serwerze lokalnym Krassnal - dziala, skrypt umieszczony w sieci - dziala) smile.gif Zmieniłem tylko jedna rzecz w linii 22:

Przed zmianą:
Kod
$styl        .= '</STYLE>' . "n";

Po zmianie:
Kod
$styl        .= '</STYLE>';

Efekt moża zobaczyć: KLIK
Pobrać skrypt oraz dodatkowe pliki: KLIK

Przed zmianą pojawiała się u gory literna 'n' smile.gif Mam jeszcze pytanie czy mozna to troche pomniejszyc ? bo do bocznego menu mapka nie wejdze, a nawet jesli to wszystko sie "rozjedzie".

// Teraz zabiore sie za reszte skryptów opartych na Twojej pogodynce tongue.gif - Jesli mi sie uda biggrin.gif

// Czy trzeba edytowac CSS'a zeby usunac te czarne literki z cyferkami na mapce? - biale wystarcza tongue.gif
Pozdrawiam smile.gif
Bakus
to mialo byc "\n" - znak nowego wiersza
Cytat
Czy trzeba edytowac CSS'a zeby usunac te czarne literki z cyferkami na mapce? - biale wystarcza

Możesz się bawić w wycinanie ich z kodu strony, ale nie wiem, czy jest sens...
Forgoot
Więc każdy może sobie zmienić linię 22:

Z:
Kod
$styl        .= '</STYLE>' . "n";

Na:
Kod
$styl        .= '</STYLE>' . "\n";

biggrin.gif

// Pliki ktore mozna sciagnac juz poprawilem...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.