Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Skończyłem książkę, co dalej?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Outside
Witam, przerabiam książkę PHP i MySQL Tworzenie stron WWW Vademecum profesjonalisty i zmierzam już powoli ku jej końcowi, co robić dalej?
Tworzyć własne jakieś projekty, zabrać się za kolejną książkę? Co polecacie?
Wazniak96
Przerobiłeś całą książkę nie mieszając tego z praktyką? To tak jakbyś zabierał się do mechaniki. Przeczytał 20 książek z obrazkami, a potem miał zaprojektować silnik...

Zacznij pisać jakiś CMS, lub chociaż na pierwszy rzut prostą stronkę i spróbuj wykorzystać chociaż część tego, czego nauczyłeś się z książki wink.gif
Outside
Praktyki robiłem najwięcej, nawet jak w ksiazce na plycie byly gotowe kody to nawet nie uzywalem tego tylko sam wszystko pisalem/przepisywalem aby sobie utrwalic, ale nie wiem co teraz dalej najlepiej robic, aby dalej w tym kierunku się kształcic.
Turson
Pisz CMS/sklep/blog, tam napotkasz problemy, dzięki którym będziesz się uczył.
fklar
Dokładnie tak jak pisze TursoN. Sam zaczynałem z prostą stronką na której wszystkiego się uczyłem. Najpierw była prosta w samym HTML, potem użyłem PHP i zapisywania danych w plikach tekstowych, z czasem nauczyłem się korzystania z baz danych i tak dalej. Postaw sobie jakąś stronę i dopieszczaj ją. System rejestracji, galeria, licznik odwiedzin, proste forum itp. Najważniejsze by jak najwięcej używać wiedzy w praktyce i rozwiązywać realne problemy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.