chciałbym prosić o pomoc w rozwiązaniu problemu nad którym siedze już bardzo długo i do niczego logicznego nie potrafie dojść
otóż chce zrobić menu z podkategoriami
menu1
>submenu1
>>subsub1
>>subsub2
>submenu2
>>subsub1
>>subsub2
menu2
>submenu1
>>subsub1
>>subsub2
>submenu2
>>subsub1
>>subsub2
wyświetlane w ten sposób, umieściłem wszystko w jednej tabeli mysql

Próbuje to teraz wyświetlic na stronie jednak nie bardzo mi to wychodzi.
Domyślam się że powinienem tutaj wykonać pętle w pętli jednak nic z tego..
Bardzo prosze o pomoc, do odczytu z bazy używam obiektowego mysqli.
Kod
$query = "select * from categories where product_type='B';";
$result = $mysqli->query($query);
$row = $result->fetch_all();
$row = $result->fetch_all();
Dodam że przy takim kodzie
Kod
$query = "select * from categories where product_type='B';";
$arr = array();
$i=0;
while($row = $result->fetch_assoc())
{
$arr[$i++]=$row;
}
print_r($arr);
$arr = array();
$i=0;
while($row = $result->fetch_assoc())
{
$arr[$i++]=$row;
}
print_r($arr);
wypluwa mi
Kod
Array ( [0] => Array ( [category] => 0 [subcategory] => 0 [subsub] => 0 [name] => Informatyka [product_type] => B )
[1] => Array ( [category] => 1 [subcategory] => 0 [subsub] => 0 [name] => Psychologia [product_type] => B )
[2] => Array ( [category] => 2 [subcategory] => 0 [subsub] => 0 [name] => Sport [product_type] => B )
[3] => Array ( [category] => 0 [subcategory] => 1 [subsub] => 0 [name] => Programowanie [product_type] => B )
[4] => Array ( [category] => 0 [subcategory] => 2 [subsub] => 0 [name] => Projektowanie [product_type] => B )
[5] => Array ( [category] => 0 [subcategory] => 1 [subsub] => 1 [name] => php [product_type] => B )
[6] => Array ( [category] => 0 [subcategory] => 1 [subsub] => 2 [name] => ajax [product_type] => B )
[7] => Array ( [category] => 0 [subcategory] => 1 [subsub] => 3 [name] => mysql [product_type] => B )
[8] => Array ( [category] => 0 [subcategory] => 2 [subsub] => 1 [name] => photoshop [product_type] => B )
[9] => Array ( [category] => 0 [subcategory] => 2 [subsub] => 1 [name] => gimp [product_type] => B ) )
[1] => Array ( [category] => 1 [subcategory] => 0 [subsub] => 0 [name] => Psychologia [product_type] => B )
[2] => Array ( [category] => 2 [subcategory] => 0 [subsub] => 0 [name] => Sport [product_type] => B )
[3] => Array ( [category] => 0 [subcategory] => 1 [subsub] => 0 [name] => Programowanie [product_type] => B )
[4] => Array ( [category] => 0 [subcategory] => 2 [subsub] => 0 [name] => Projektowanie [product_type] => B )
[5] => Array ( [category] => 0 [subcategory] => 1 [subsub] => 1 [name] => php [product_type] => B )
[6] => Array ( [category] => 0 [subcategory] => 1 [subsub] => 2 [name] => ajax [product_type] => B )
[7] => Array ( [category] => 0 [subcategory] => 1 [subsub] => 3 [name] => mysql [product_type] => B )
[8] => Array ( [category] => 0 [subcategory] => 2 [subsub] => 1 [name] => photoshop [product_type] => B )
[9] => Array ( [category] => 0 [subcategory] => 2 [subsub] => 1 [name] => gimp [product_type] => B ) )
jednak nadal nie wiem jak sie dostać do tego...
być może w zły sposób próbuje to rozwiązać ale zależy mi aby było to w jednej tabeli.