Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Skrypt na dodawanie zdjęć na portfolio
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Erbeen
Witam, potrzebuje jakiegoś rozwiązania na dodawanie zdjęć do portfolio. Chodzi mi o to aby nie dodawać każdego zdjęcie na serwer i link do niego w kodzie strony za każdym razem tylko np. na bazie MYSQL to zrobić czy jakoś tak.

Nie wiedziałem gdzie taki temat umieścić wieć napisałem tu.

Z góry dziękuje .
nospor
A co ci przeszkadza wgranie na serwer i link do niego? Chcac zrobic na bazie to tak czy siak musisz wpierw wgrac to na serwer a potem wlozyc do niego. Pomijam juz fakt, ze trzymanie zdjec w bazie jest bezsensu
Erbeen
Chodzi mi konkretnie o to że robię stronę Na zlecenie dla fotografa. początkowo myślałe że wystarczy mu sam kod i sam bedzie sobie go modyfikował wrzucając zdjęcia na ftp i zmieniać plik "galeria.php". Ale facet jest kompletnym laikiem i potrzebuje takiego rozwiązania które pozwoli mi dadac zdjęcie na stronę na zasadzie uploadu tak jak np w stronach DEMOTYWATORY, KWEJK czyli przycisk dodaj zdjęcie, pole do wpisania nazwy i przy ok uploaduj po czym zdjęcie się pojawi. Domyślam się ze ciężko jest takie coś znaleźć wiec chciałbym chociaż o coś co mu to ułatwi

Albo powiedzcie chociaż jakim sposobem są robione strony TAKIEGO TYPU bo chyba nie są za każdym razem edytowane w kodzie strony
nospor
No i w czym problem? Nie umiesz napisac uploadu zdjecia na serwer? To jak ty te stronke na zlecenie piszesz?
http://www.php.net/manual/en/features.file...post-method.php
Erbeen
Mówiąc na zlecenie miałem.na myśli znajomego. Wieczorem sprobuje i napisze jak wyszło.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.